Moni ostaa miekkansa muuten kuin sepältä. Tämä on aivan järkevää.
Etenkin kun osa sepistä on laajentanut toimintaansa oppipojilla jolloin on vaikeaa sanoa missä vaiheessa siitä tulee tarkalleen ottaen "tehdasmaista toimintaa". Esimerkiksi itse olen hankkinut Pavel Mocin miekan. Mutta hänellä on oppipoikia ja avustajia jotka luonnollisesti lisää tuotantoa, vähentää lopputuloksen mestaruutta ja laskevat valmiin tuotteen hintaa. Minun aseeni on juuri tuollainen "oppipoikamiekka". Se ei ole huono.
Mutta monien tarpeeseen sopivia miekkoja saa muutenkin. Ja melko edullisella hinnalla. Näissä on hieman erilaisia strategioita. Ja esittelen niistä tässä kaksi. Siksi että ne jossain määrin edustavat keskenään päinvastaisia ratkaisuja siinä miten miekkoja voidaan myydä halvalla. Kuvaukset voivat näyttää moitteelta, mutta ne eivät ole. Kysymys on enemmänkin strategiasta. Ja siitä että halpa hinta johtuu yleensä jostain. Jotta miekkoja voidaan ylipäätään myydä halvalla on pakko keksiä joku temppu joka alentaa em. hintoja.
1: Suomessa "Rautaportti" on taannut menestystä "Windlass Steelcratftsin" miekoille. Ne ovat ihan hauskoja. Niiden kädensijat ovat ihan hyviä. Aseiden terät kestävät hyvin taivuttamista ja ne palaavat takaisin. Periaatteessa aseet ovat muotoiltu historialliseen malliin, tavalla joka on "good enough". Valmiit tuotteet ovat kuitenkin useimmiten hitusen liiankin keveitä ja ohuita. Lisäksi niitä ei teroteta ja valmiin miekan hiominen muuttaa tasapainoja ja muita. Tämä ei haittaa jos haluaa hienon miekan kanniskeluun tai seinälle. Tai jos haluaa harjoitella kevyttä kontaktitekniikkaa jollain joka on normaalin harjoitusmiekan ja täysivaltaisesti teräväksi hiotun miekan välillä. (Sitä miksi joku haluaisi tehdä näin en tosin käsitä. Mutta eihän kaikkea tarvitsekaan käsittää.) Kevyttä miekkaa on yleensä miellyttävä kuljettaa. Ja niillä leikkiminen on hauskaa juuri keveyden vuoksi.
2: Jos sitten taas pitää takapihalla huitomisesta on tarjolla tietenkin "Cold Steel". Sen kädensijat ovat yleensä hieman löysiä, jopa uusina. Ja niissä ei ole mainittavaa terän ohenemaa (distal taper). Niiden terät ovat usein juuresta hitusen liian ohuita ja kärjestä hieman liian paksuja. Tämä tekee niistä hieman painavampia ja rautakankimaisempia kuin aivan täysimääräinen miekka. Tämä kuitenkin sopii sellaiselle joka haluaa leikkiä macho bullshitin kanssa. Painava ja teräväksi valmiiksi hiottu miekka tuntuu miehekkäältä, toisin kuin joku keveämpi ja ketterämpi ase. Itse näen tämän tosin hieman sitä kautta että tämänlaisesta viehättynyt haluaa enemmän näyttää miekan käyttäjältä ja tuntea itsensä sellaiseksi kuin oikeasti käyttää sellaista. Jokainen kuitenkin voi tarvita joskus machoiluboostia.
1 kommentti:
Oma Rautaportin gladiukseni on yllättävän painava. Sen vuoksi se sopii hyvin kuntoheiluttamiseen.
PS Minulla ei ole takapihaa.
Lähetä kommentti