sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Jumala haluaa opettaa sinut partitioimaan ja formatoimaan flashmuisteja

Uskonjulistamisen keinot ovat monet. Entinen miekkailunopettajani Guy Windsor oli ostanut Emtec 64GB -flashmuistin jossa oli täytteenä 6GB kristillistä julistusmateriaalia. (Esimerkiksi videon "The Story of Ruth" ja tekstitiedostija "TIME ALONE W GOD") Sellaista jota ei vieläpä voinut poistaa normaalilla delete -komennolla ja muilla vastaavilla. Toisin sanoen tässä oli leikitty "syvemmälä datlla" ja tätä kautta viety aika paljon muistitilaa ja tehty tämä tavalla jossa muistitilaa ei voi ottaa uusiokäyttöön vaan kristillinen propaganda menee mukaan kaikkialle mihin tämän flashmuistin kanssa sitten meneekin.

Keinot ja kekseliäisyys tämänlaisten takana on usein hämmentävää. Vielä hämmentävämpää on tietenkin se, että tämänlaisten temppujen harjoittaja todella kuvittelee tämänlaisen lisäävän heidän suosiotaan. Tosin vaikuttaakin kovasti siltä että valtaosalle niistä kristityistä joille julistaminen maistuu, tuntuu näkökulmana olevan se että asioiden sanominen on tärkeämpää kuin se että se myös menee perille.

Jopa Jack Chickiä pidetään julistuksellisena menestyksenä koska joku on tämän kautta kääntynyt. Mikä on hauskaa kun huomioi sen että jos julistusmateriaalia levitetään massana niin vaikka sen vaikutus olisi vain yksi käännynnäinen sadasta tuhannesta, sitä kautta saadaan käännynnäisiä pelkästään sillä että yritetään riittävän monta kertaa. Ja samalla unohdetaan että aika moni ihminen vieraantuu kristinuskosta samailsella Jack Chick -materiaalilla.

Jos sananlevitys tehtäisiin sellaisella tavalla joka huomioi yleisönsä se olisi huomattavasti vähemmän ärsyttävää. Tämä tosin johtaisi siihen että kristityt eivät saisi kokea olevansa sorrettuja. (Heidän mielensä toimii aika usein siten että jo yritys kiertää deleetiosuojaus ja yritys poistaa flashmuistista kristillistä propagandaa sama kuin halu sensuroida kristinuskoa...) Moni kristitty onkin tässä suhteessa vähän kuin palomies joka sytyttelee paloja voidakseen tuntea olonsa tärkeäksi ja tarvituksi. He eivät toki ehkä teknisesti halua että heitä kohdellaan ilkeästi mutta he kyllä samalla jotenkin tarvitsevat tätä elämäänsä ja hakeutuvat tilanteisiin joissa heille käy näin.

Tämänlaatuinen on toki jotenkin tyypillistä kaikille moralisteille, kukkahattutädeille ja "social justice warrioreille". Ja tämä on syy katsoa toimintaa eikä vain sitä mitä tämän toiminnan sanotaan tarkoittavan tai edustavan. Ideologinen tausta ja pinnallinen motiivi ei ole kaikki. Ei tämänlaisia flasheja tehtaileva kristitty selvästi mieti sitä että hän saa pelastettua ihmisiä, vaan että hän saa huutaa sanomaansa.

5 kommenttia:

Tom Kärnä kirjoitti...

Entäs jos käytössä olisi Linux, niin eikö sellaisella ylimääräisen tavaran saisi pois tikulta?

Tom Kärnä kirjoitti...

Vai oliko kyseessä samaa teknologiaa oleva kiintolevy?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Minä en kuule ymmärrä tuosta teknologiasta mitään. Siksi kirjasin tähän blogiin kaiken merkit ja muut. Kun ei minulla kuule ole aavistustakaan!

Tom Kärnä kirjoitti...

Olisinhan minä voinut käydä itse etsimässä tiedon. Kävin nyt. Sikäli kuin ymmärsin interwebistä oikein, niin niin kyseessä on muistitikku. Ei varmaan kukaan ole aikoihin valmistanutkaan enää 65 gigan kiintolevyjä edes Flash-tekniikalla. Kylläpä kehitys kehittyy.

Päätin jakaa tämän merkintäsi ensi viikonloppuna ja sen ohessa myös tiedon hyvästä työkalusta, jolla saa muistitikun sisällön laitettua uusiksi. :D

Tom Kärnä kirjoitti...

Piti olla 64 eikä 65 gigan.