Tasa-arvoisen/sukupuolineutraalin kansalaisaloitteen läpimenoon pettyneet ovat tehneet sen mikä minusta demokraattisessa maailmassa on oikein. He ovat "tahtoneet lujempaa" ja rakentaneet oman kansalaisaloiteen sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan. Tarkoituksena järjestää kansanäänestys aiheesta, jotta se "hiljainen enemmistö" saisi vihdoinkin
äänensä kuuluviin. Tahdon2013-aloite sai 100 000 allekirjoitusta ensimmäisen vuorokauden aikana. Tämä vastapuolen aloite käynnistettiin 15.12.2014 ja 14 päivän eli kahden viikon jälkeen sillä on 266 tukijaa. (Sillä hetkellä kun kirjoitin tätä tekstiä. Luku kasvanee tästä jonkin verran.)
Tämä on hyvin hieno muistutus. Olen ihmetellyt miten moni todella uskoo että tasa-arvoisen avioliiton muuttamisen takana oli äänekäs vähemmistö. Lain suosiota nimittäin mitattiin ja suosio oli yllättävänkin suurta. (Vastaan sanoo vain yksi mielipidekartoitus jonka kysymykset olivat ei mielipidetutkimustieteen mukaisia, ja ovatkin luultavsti intresseiltään sidotun ryhmittymän itsensä valikoimia.) Silti sitä on kritisoitu jonain jossa äänekäs vähemmistö sortaa hiljaista ja lempeää enemmistöä. Kuten asiasta on sanottu "Vähemmistön väkipakolla ajamaa tasa-arvolakia ei kertakaikkiaan saa Suomeen tulla . Vielä kerran : Aviolitto voi olla vain miehen ja naisen välllä." Myös "Vastaustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" -ryhmä on mainostanut tätä uutta aloitetta juuri hiljaisen enemmistön nimissä.
On toki melko vaikeaa nähdä miksi kukaan joka kannattaisi tasa-arvoista avioliittolakia allekirjoittaisi tuon vetoomuksen. Asiat kun ovat juuri kuten on sanottu. Kun tuo muutosehdotus - kuten tuolla aloittamallaan tahdilla näyttää - ei mene läpi, siitä toki väännetään retorinen kikkailuvoitto joka todistaa että suomessa ei ole uskonnonvapautta ja mielipiteenvapautta. Koska huomio keskittyy siihen että lainmuutosehdotus on vaatimus kansanäänestyksestä eikä se että tietty kanta vedettäisiin läpi. Itse voisin kyllä olla huvittunut siitä että valtion budjetista kulutettaisiin rahaa tuon äänestyksen toteuttamiseen. Nämä ryhmät näkisivät vasta silloin miten pienestä joukosta heidän kohdallaan oikeasti on kysymys. Tosiasiassa pieni äänekäs vähemmistö on kovin äänekkäästi vastustanut tätä lainmuutosta. Suurelle enemmistölle asia on varsin maltillinen, ja suurelle osalle niistä jotka lakia eivät halua eivät aivan hirveästi järkyty tästä muutoksestakaan.
Kenties siinä vaiheessa paljastuisi asiaan vastustavien loogisuus ja tervejärkisyys. Joka kumpuaa esimerkiksi YLE:n uutisointeihin asti lausuntoina jotka ovat mielenkiintoisesti samanaikaisesti teokratiaa kunnioittavia, demokratiaa vastustavia että teokratiaa vastaan ja enemmistön puolella "Tässä asiassa pitää kuunnella Raamattua eikä yleistä mielipidettä, Kujala sanoo. Lakialoitteen takana oli kolme prosenttia suomalaisista, kansanedustajia on 200, joten uudistus ei anna koko kuvaa suomalaisten ajattelusta." Lausunto oli sen sorttinen että kenties Erkki Kujalan sukunimessä oli kirjoitusvirhe, yksi "l" liian vähän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti