perjantai 23. syyskuuta 2016

Pata kattila soimaa, kaksoisstandardi molemmissa

Jussi Halla-aho esitti että "Kun humanitaarisin perustein Suomeen tullut somali tappoi kirveellä kaksi täysin viatonta ihmistä Oulussa tai kun humanitaarisin perustein Suomeen tullut afgaani raiskasi ja poltti tyttöystävänsä elävältä Porissa tai kun kaksi humanitaarisin perustein Suomeen tullutta irakilaista ryösti ja tappoi viattoman ihmisen Kajaanissa, ei näkynyt pääkirjoituksia eikä muistokulkueita." Hän jatkoi "Kun turvapaikanhakijat raiskaavat, ahdistelevat tai pahoinpitelevät ihmisiä, vallitsee humiseva hiljaisuus. Korkeintaan mutistaan jotain yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta ja varoitetaan tekemästä yleistyksiä."

Halla-aho on kuitenkin väärässä. Esimerkiksi Oulussa kirvessurmista oli lehdistössä ja se synnytti kynttiläkulkuetta ja muuta vastaavaa tapahtumaa. Jopa minun tietämiäni "suvakkeja" on päätynyt kulkueeseen. (Itse asiassa tuolle linkissä olevalle videolle asti.) Kaikki Halla-ahon mainitsemat tapaukset ovat itse asiassa saaneet lehdissä näkyvyyttä. Ja itse asiassa jos lehdistö ei niistä olisi kertoillut olisi Halla-ahon oman facebookin uutisointilinkkilistat nykyistä huomattavasti köyhempiä - ja varsinkin heikommin dokumentoituja. On erikoista väittää että ei uutisoida tai pidetä kulkueita kun niitä pidetään. (Kannattaisi vaikka ensin nyt katsoa googlesta ennen kuin sanoo että jotain ei ole olemassa!)

Toki on käytännössä selvää että Halla-aho ei näe heitä "suvakkeina" koska he olivat tuossa kulkueessa. Mieleen tuleekin se, miten moni maahanmuuttokriitikko ei tunne vanhustenhoitoa koskevia konsertteja tai keräyksiä. Suvakit tuntuvat tuntevan ja jopa ottavan niihin osaa. (Maahanmuuttokriitikko ei selvästi auta mummoja kun ei seuraa aihetta, miten muka voisi auttaa kun se vaatisi sen että tietää niitä hyväntekeväisyyspuuhia. Jos on kiinnostunut vain jostain aiheesta ja seuraa sitä ei pidä ihmetellä jos törmää vain siihen liittyviin asioihin. Muut aiheet eivät lakkaa olemasta olemassa. Se vaan kertoo että "en tiedä" -tyypillä on asennevamma ja monomania.)

Olen tosin hieman hämmästynyt siitä että Halla-aho tekee näin. Sillä voidaan sanoa että hänen oma kirjoitushistoriansa on sen laatuinen että niissä on otettu yksittäistapauksia ja niistä on yleistetty. Toisin sanoen jos "suvakilla" on tässä jokin kaksoisstandardi, niin olisi sellainen Halla-aholla itselläänkin. ; Vielä erikoisemmaksi tilanne menee jos sitä laajennetaan MV -lehden maailmaan. Se kun on levittänyt varsin pienellä tai jopa tätä olemattomammalla faktantarkistuksella. Ja teemat ovat olleet yleisesti että niistä yksittäistapauksista olisi nimenomaan syytä yleistää.

Halla-ahon ei siis kenties pitäisi valittaa siitä että tästä yhdestä tapauksesta pahastutaan vaan vaatia laajaa pahastumista muistakin aiheista. Mutta näyttää että hän haluaa hillitä juuri tätä SVL -kohua. Ja jatkaa silti vanhalla linjallaan jossa tietyt asiat maahanmuuttajista nimenomaan voitaisiin yleistää..

Toisaalta on varsin selvää että tästä yhdestä kuolemantapauksesta on yleistetty ryhmään. "Suvakit" kun katsovat sitä että onko maahanmuuttaja teloittanut ideologisesti allahia huutaen vai ryöstömurhannut. Ja onko SVL:n pahoinpitely - potkiminen on sentään on fakta eikä mielipideasia - tapahtunut ideologisessa kontekstissa vai ei.

Kaiken kaikkiaan tällä ei tietenkään ole väliä koska ihmiset saavat Suomessa kiinnostua ja välittää niistä asioista mistä välittävät. Valtio ei aiheen perusteella määrää mihin laillisiin ja ei-väkivaltaisiin mielenosoituksiin saa ottaa osaa ja mihin ei. ; Emme elä maailmassa jossa suhteellisuudentaju tai sisäinen koherenttius kiinnostaisi. Nykymaailmassa epäloogisuudella on väliä jos ja vain jos se on vastapuolen toiminnassa.

1 kommentti:

Lauri Stark kirjoitti...

Näinhän tää vähän menee.

Viiittuuu...