tiistai 20. syyskuuta 2016

Ei kyse ole siitä mitä ajetaan.

Kun mietitään kansallissosialismia, se ajaa sellaisia positiivisiksi nähtäviä asioita kuin yhtenäisyys. Sen ideaalina tuntuu olevan usein se, että yhtenäisyys on voimaa. Tämän lieveilmiönä on tietenkin tasapäistäminen. Ja usein myös voiman ja mahdin korostaminen ja siihen liittyvä machoilu. Kiinnostavaa onkin se, että heidän toimintansa joka vaatii tasapäistämistä on varsin etäännyttävä, riidanhaluista ja polarisoivaa. Näin ollen heidän aktivisminsa itse asiassa jakaa kansaa riiteleviin kuppikuntiin. Se, mitä he tavoittelevat ei ole se mihin päädytään. Itse asiassa sitä päädytään juuri tuhoamaan sitä asiaa jota yritetään tehostaa ja parantaa.

Ongelma ei toki ole uusi. Teokratioilla on myös tapana lukkiutua tilanteeseen jossa sen toimintamallit aikaansaavat katastrofeja. Mutta nämä tulkitaan siten että ei ole oltu tarpeeksi teokraattisia. Ja näin yhteiskunnan pelastus jumalisella maailmanjärjestyksellä tuhoaa yhteiskunnan.

Toki jotain voidaan puhua myös hallituksesta joka on pettänyt vaalilupauksiaan ja kikkaillut rahalla. Seurauksena monien ihmisten elämä on tuupattu mahdottomuuksiin. Valtion viesti on että on höylättävä ja höyläys on tehty kaikista köyhimmillä. Tässä on unohtunut että vähäosaisten auttaminen on oikeutettu juuri sillä että se passivoi ihmisiä pois esimerkiksi vallankumouksellisesta toiminnasta. Samalla on unohtunut että tämä on arvostuskannanotto. Hallituksen leikkaajat ovat suoraan sanoneet että köyhän tilanne on heidän paheidensa syy. Tässä ympäristössä syntyy vihaisia yhteiskunnan äärimmäisyyksiin ja reunamille ajettuja ihmisiä. Hallitus torppaa ja kieltää ankarasti nämä toteutumat mutta ei puutu siihen mikä rooli heidän omilla toimillaan on näiden asioiden synnyttämisessä.

Utopistin ja haihattelijan tunnistaakin siitä että hänelle on tärkeämpää miettiä sitä mitä arvoja hän ajaa tai edustaa kuin sitä miten yhteiskunta toimii ja mitä seurauksia eri teoilla on. Ja tässä herrat ja narrit ovat hyvin samanlaisia toopeja. Vihjeettömiä ja pihalla ovat Helsingin Herrat kuin "kansa tietää" -tyypitkin.

Ei kommentteja: