perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kuhan on lämmin

Eräänä päivänä muutamana Sörnäisten asemalla oli erikoinen uskonmies joka oli kovasti huolissaan maailman tilasta. Hän muistutti meitä Sodomasta ja Gomorrasta ja niiden tuhosta. Se yksityiskohta mistä hän oli huolissaan jäi vähän auki, sillä hän ei oikein kontekstoinut näkemyksiään mihinkään. Näin ollen emme tiedä miten olemme vaarassa tai miten voisimme korjata tilanteen. Tiedämme vain että olemme vaarassa.

Tulikivenkatkusta ja sodomiiteista yhdessä tuli kuitenkin mieleeni ajatus. Se voi jopa olla osaratkaisu Helvettiin liittyvään pahan ongelmaan. Jos maan päällä pahuus johtuu ihmisestä, ja Jeesus pesee synnit, niin miten Saatanan voittamisen jälkeinen tuonpuoleinen kidutus onnistuu. Päädyin lausumaan ohminennen metroon astuessani että että "Kidutus ja piinahan on se, jota me sodomiitit haluamme." Minäkään en kontekstoinut lausumaani ja lauseen ohimenoluonteen vuoksi en tiedä miten hän reagoi.

Tämänlainen asenne voi tulla siitä, että sadomasokismi ja piinan pitäminen solahtavat yhteen. Taustalla saattaa olla myös sukuni parissa usein toistettu vitsi jossa pappi on kuolevan mummon kanssa juttelemassa hengellisiä. Ja mummo selittää siitä että "En ole enää vuosiin niistä riemuista välittänyt, kuhan on lämmin." Tämä on tietysti astetta hupaisampi ja vähemmän perverssi versio kuin omani.

Tämä oli kuitenkin vain kimmoke. Ajattelin että tästä saisi jopa aikaan jonkinlaisen taideprojektin.

Idea on yksinkertainen. Olisi lyhyehköjä lainauksia esimerkiksi Danten "Infernosta". Ne kaikki olisivat tämänlaisista eli periaatteessa korkeakulttuuria. Lukemistilanne olisi vain videomuodossa ja lukijan habitus lainaisi symboliikkaa ja ominaispiirteitä sadomasokistisista fetisseistä. Video ei siis olisi missään nimessä pornografinen, eli vaatteet olisivat tiukasti päällä. Ideana olisi kuitenkin se, että hahmot olisivat uskottavia ; Nähdäkseni paras kokonaisvaikutelma syntyisi peräti kimarasta jossa osa runoista on esimerkiksi korsetti-ruoskadominan lukemia. Niiden sävy voi olla aivan aggressiivinen ja uhkaileva. Ja sitten jotta saadaam erilainen kulma, olisi mukana esimerkiksi nahkamaskinaamaisen alistetun miehen lukema toinen pätkä jossa sitten heijastuu pelon ja siitä nauttimisen yhdistelmä.

Vaikka tämä onkin selvästi taideprojekti jolla ei ole kohderyhmää, eli tästä ei ole tulossa penniäkään varoja takaisin, tämänlaisen tuottaminen vaatii tietysti kalustoa ja budjetin. Itse asiassa jopa yllättävissä määrin työtä. (Projekti on jo nyt vienyt aika paljon aikaani, mutta en ole varsinaisesti tehnyt sekuntiakaan videomateriaalia.) Otin kontaktieni kautta jopa hieman yhteyttä. Hintatarjoukset ovat sellaisia mitä ammattilaiselta voi tietysti odottaakin ja tottakai he rahansa ja palkkansa ansaitsevat. Ja tämä taatusti, after the fact tarkistettuna eli hintatarjoukset nähtynä, ylitti sen budjetin johon minulla on varaa. Siksi, jos tämän projektin voi ylipäätään tehdä, se vaatii amatöörien puuhastelua. Jos innostusta löytyy, tämänlaisten asioiden parista minuun voi jopa ottaa yhteyttä.

Ei kommentteja: