tiistai 24. elokuuta 2010

Eläimellistä menoa.

Viime päivinä minulla on ollut kummallista kohkaamista eläinten kanssa. Toki kohkaan eläinten kanssa aika usein ; Olenhan kuitenkin tehnyt töitäkin eläintenhoidon parissa, sikojen, lihanautojen ja hevosten ja lyhyesti lypsykarjankin parissa..

Mutta nyt on sattunut poikkeuksellisia.

Eräänä iltana töistä tullessa näin karanneen koiran. Viheltelin sen huomion ja koira tulikin tutustumaan innolla. Omistaja oli etsimässä hauvaansa, mutta oli suunnannut aivan eri suuntaan. Viheltelyni toi hänetkin paikalle.

Toisaalta luulin valokuvanneeni aivan satunnaista nurkkakuhkija -kissaa. Se oli kovin seurallinen naukuja joten siitä sai kuvan melko helposti. Laitoin sen kuvan jopa tuoreesti blogiin. Seuraavana päivänä lähikaupassa olikin kissankokoisin kirjaimin ilmoitus kadonneesta kissasta. Omistaja tunnisti sen kuvasta.
1: Kuvaa ottaessa kissa vaikutti terveeltä ja reippaalta, joten en napannut sitä kiinni. Kaltoin kohdellun oloinen kissa lähtisi tietysti eläinsuojeluun, mutta olen ajatunut miettimään että vaikka kissojen vapaaksi päästäminen voi olla pahakin tapa, on silti epäreilua vaan napata jokainen irtokisu kiinni ja lähettää eläinsuojeluun. Jos kissa käy rimpsalla, niin tokihan routa sen kotiin ajaa.

Negatiivistakin kohkaamista on kuitenkin tullut tehtyä. En siis voi lyhytaikaisesta menestyksestäni huolimatta vielä hakeutua "lemmikkidekkariksi".

Melko tuoreesti kuvasinkin koiranpentua kameralla. Kuten kuvista voidaan huomata, eläin oli niiden ottaessa aivan rauhallinen. Kuvia ennen se oli aivan ystävällinen ja tuli rohkeasti leikitettäväksi ja rapsutettavaksi. Kuvaamisen jälkeen sitä kuitenkin on pelottanut aivan vietävästi. Jotain kummallista on kuitenkin tapahtunut noiden kuvien ottamisen aikana.
1: Minulla on käynyt hieman samantapainen tilanne vuosia sitten. Silloinen naapurimme hankki koiran. Koira tuli varttuessaan tutuksi. Sitten eräänä päivänä koira näki kun laitoin aurinkolasit silmille.1 Tällä hetkellä se sai kummallisen paniikkireaktion eikä se enää sen jälkeen uskaltanut tulla minun lähellekään.2
1 Minulla oli siihen aikaan siirtymä "MacGyver -lookista" "John Lennon -lookiin" ja aurinkolasit kuuluivat molempiin.
2 Naapurin olisi pitänyt näyttää lemmikilleen enemmän "CSI Miamia".

Ei kommentteja: