maanantai 31. tammikuuta 2011

Pieni esimerkki ystävällisestä evoluutiodiskurssista.

Tom Willis on kreationistien sankari USA:ssa. Kun Willistä katsoo, ei tarvitse tietää oikeastaan muuta kuin että hän on dominionisti, eli hänestä on tärkeää yrittää rakentaa teokratiaa maan päälle.

Willis on tullut tunnetuksi myös monista varsin mielenkiintoisista mielipiteistään. Hän on esimerkiksi ollut sitä mieltä, että evoluutikoille ei äänioikeus sovi. Hän perustelee tätä sillä, että he eivät aja Jumalan valtakuntaa maan päälle : "What is the chance evolutionists will vote or teach in the Kingdom of God?" Ja lisäksi evoluutikot ajattelevat että heillä ei ole tarkoitusta, ja politiikassa taas käsitellään asioiden tarkoitusta. "Should Evolutionists Be Allowed to Vote? They do not and can not know the purpose for Man. In fact, all of them believe Man has no purpose. Therefore, they cannot make informed judgments about how men should behave toward each other, or what would be "good" or "bad" for any group of men to do, or not do."

Samat rajoitteet koskivat myös lasten kanssa työskentelyä, esimerkiksi opettajana tai professorina, vartionjohtajana, nuoriso -ohjaajana ... toimimista. "I am quite serious that their danger to society is so great that, in a sane society, they would be, at a minimum, denied a vote in the administration of the society, as well as any job where they might influence immature humans, e.g., scout, or youth, leader, teacher and, obviously, professor."

Willisin kanta evolutionistejen ongelmaan on aika tiukka. "The arrogance displayed by the evolutionist class is totally unwarrented. The facts warrent the violent expulsion of all evolutionists from civilized society."

Tosiasia vain tuntuu olevan valitettavasti se, että jos olet ns. evolutionisti, tämänlaisia ajatuksia tulee vastaan aika usein. Harvoin tosin yhtä tiiviinä sarjatulena kuin Willisiltä. Mutta mitään varsinaisen uniikkia hän ei itse asiassa sano. Hän vain tiivistää yleisen keskustelukentän standardi -ilkeydet yhteen.

Koko keskustelukenttä voidaan varsin hyvin tiivistää hengeltään ja asenteeltaan seuraavasti. Kreationisti on se, joka kertoo että evolutionistit ovat moraalittomia nihilistejä joista ei ole mitään hyötyä moraalin, yhteiskunnan tai muunkaan tasolla. Ja muistuttaa että ne ovat typeriä ja epätieteellisiäkin. Ja jatkaa sitten kuinka evolutionistit kutsuvat kreationisteja ikävillä nimillä ja haluavat rajoittaa heidän toimintaansa, vaikka maassa on uskonnonvapaus ja kaikki. Ja kun tämä vaihe on mennyt ohi, nousee esiin ihmettely siitä miten evolutionistit ei halua keskustella heidän kanssaan kohteliaasti, vaan välttelevät tai ovat sävyltään häijyjä. Vihjaavat että eivät olisi ansainneet tälläistä kohtelua omalla toiminnallaan, tai että kreationistien reagointi-evolutionistien suuttumus välissä olisi jokin syy-yhteys.

Do You Ever Wonder Why We Call them IDiots?

Ei kommentteja: