sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Trofeevaimot ja muuta höpötystä.

"Julkku 2010" kuvasi sitä, miten urheilulajit ovat seurausta seksuaalisista frustraatioista. Pettymys puretaan johonkin. Ja sitten kun urheilussa onnistaa, toteutuu tavoitekin. Urheilu näytettiin kaikenkattavasti seksuaalisena. Hannu Raittila on kirjoittanut samaan tapaan jalkapallosta ja jääkiekosta. Hän lähestyi samantapaisten symbolien kautta ja päätyi tulokseen, että jalkapallo on erotiikkaa ja jääkiekko pornoa. Onhan pallokin esimerkiksi rintoihin vertautuva, kun taas jääkiekossa fallinen maila ja pesään lykkääminen ovat konkreettisempia. Kaiken kattaa jääkiekon maalivalot, jotka vaikuttavat ottelutunnelmaan.

Nämä ovat tietysti hauskoja juttuja, vitseiksi tarkoitettuja. Ja näyttävät myös psykoanalyyttisiltä. Ajattelin kikkailla tämänlaisella huumorin ja kyökkipsykologisoinnin alueella, ihan vain siksi että voin ja sattui huvittamaan.

Urheilukilpailuissa jaetaan usein palkintoja. Pokaali on muodoltaan hyvinkin perinteinen. Se voidaan varsin hyvin nähdä siten, että palkinnoksi annetaan nainen. Tai ainakin tämän sukupuolielimistön symboli. Tämä tietysti vahvistaa "Julkun" tarjoamia mielikuvia. Moni pitää edustusvaimoja, joita kutsutaan joskus trofeevaimoiksi, mutta urheilukilpailujen trofeet ovat naisen symboleja, eräänlaisia symbolisia vaimoja. ~ Nykyään ei voida antaa palkinnoksi neitsyitä, siihen malliin kuten vaikkapa "Turms kuolemattomassa" kuvataan, mutta symbolin kautta esteitä voidaan kiertää.

Mutta sitten on autourheilu, etenkin formulat. Heidän palkintojenjakoproseduurissaan korostuu shampanjapullon ravistus ja korkkaus jonka jälkeen juomaa ruiskutellaan muiden päälle. Kun tämä yhdistetään siihen että nopeat autot on muutoinkin liitetty mielikuvissa kompensoimaan tietyn miehisen substanssin puutetta, syntyy kokonaisuutena jotain hieman pelottavaa ja kenties mielenkiintoista ; Autojen herättämä kompensaatiomielikuva ikään kuin ylikorostuu kun palkinnonjakoon liitetään olennaiseksi rituaaliksi tämänlainen fallinen ja masturbatorinen symboli. On se kaunista kun falloksen muotoinen esine kohtaa ravistelua ja sitten lentää nesteitä. ~ Tässäkin suora toiminta voisi olla hauska, mutta yhteiskuntamme katsoo melko karsaasti tämänlaisia toimintoja. Onneksi sääntöjä voidaan kiertää symboleilla.

Ilmankos formuloissa on runsaasti tupakkamainoksia ; Ne kun altistavat impotenssille. Kompensaatiomielikuville luodaan niiden kautta tarve.

Ei kommentteja: