tiistai 11. tammikuuta 2011

Kaiken olen jo maksanut.

"Menin viime helmikuussa (2006) Helsingissä bussiin ja kun bussikuski kehotti minua ostamaan ja maksamaan lipun, mylvin kännisellä äänelläni maksaneeni jo kaiken. Sillä tarkoitin kuitenkin jotain syvällisempää kuin pelkkää dösälipun maksamista: minä olin jo maksanut kaiken, sovittanut syntini. Olisiko aika päästä taivaaseen tai vaihtoehtoisesti palaa helvetin liekeissä??"
(Peelo, hikipedian käyttäjä)


"Kotimaahan" kirjoitettiin blogaus varsin raskaasta aiheesta. Homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan joskus varsin erikoisesti ja turhan ekstreemisti. Toki tiedän itsekin naisen, jolle kävi teininä vahinko ja tästä seurasi perheen osalta kovaa abortin vastaista painostusta, sekä komennus vihille. Tästä jäi hieman erikoinen maku suuhun. Homoseksuaaleilla näyttää olevan hieman samantapaisia puolia. Tämänlaiset "yksittäistapaukset" ovat tietysti jotain joka ei edes rivifundamentalistiin itseensä osu. Ilmiötä se ei siksi kuvaa laajasti, mutta sen suhtautumistavoista ne kertovat paljonkin.

Vielä kenties enemmän kuvaa erään kommentoijan sävy. Hän ei ole fundamentalisti, vaan luultavasti hyvin suvaitsevaa linjaa kannattava uskovainen. Hän sanoo yksinkertaisesti : "Homoseksuaalisuus ei ole kadottava synti. Ainoastaan epäusko - Jeesuksen hylkääminen - on sitä" Tämä herättää samanlaisia tunteita, kuin herännäisten suhtautuminen Pyhän Hengen pilkkaan ; Murhaaja joka katuu, saa anteeksi. Mutta Pyhän Hengen pilkkaamista ei saa katumallakaan anteeksi. Jotenkin tuntuu että tässä on arvot varsin oudosti priorisoituina. Tähän laittamassani lainauksessa tilanne muistuttaa, että uskovaiselle on vain yksi "totinen rikos". Se, että kannattaa väärää ideologiaa. Kaikki muu on jossain määrin anteeksiannettavaa, vähemmän lopullista. Murhaaja joka on uskossa pelastuu, mutta murhaa tekemättömälle uskonnottomalle on jotain muuta kuin sauna lämpiämässä.

Samaan aikaan : fundiskulttuuri kertoo videoiden voimin olevansa "vainottu".

"Seisoin eilisiltana R-kioskin kassalla. Ostin sixpackin kaljaa ja Jallun. Kun kysyin, miksei myyjä halua maksua, hän vinkkasi minulle silmää ja totesi arvoituksellisella äänellä: "Sinä olet maksanut jo kaiken". Lähdin kotiin ja mietin tapausta yöllä nukkumaan mennessäni. Ilmeisesti Jumala oli saanut myyjän kertomaan minulle Pyhän Totuuden. Riudun helvetin liekeissä ja olen 'maksanut jo kaiken', siis sovittanut syntini. Ilmiömäistä!"
(Peelo, hikipedian käyttäjä)

Kuvassa on Helginkiläisen kesyistä lemmikeistä villiintyneen citykaniinikannan edustajan pesäkäytävän suu. Kuvattu Uspenskin katedraalin edustalla.

Ei kommentteja: