tiistai 11. lokakuuta 2011

"Intelligent Design" Kick Ass!

Olen ollut melko varovainen kirjoittaessani Intelligent Designistä. Aiemmin debatoin varsin näkyvästi mutta saamani tappouhkaukset osasivat asettaa vapaa-ajan ja hengen priorisoinnin oikeaan astelmaan. Nyt he eivät ole kuitenkaan halunneet jättää minua rauhaan. Nyt taon kun rauta kerran on jälleen kerran kummaa.

Intelligent Design elää vainosyytöksillä. Heidän puuttuvat tutkimuksensa ovat johtaneet erikoiseen selitykseen jossa tutkimuksia ei ole koska heitä vainotaan ja heitä halutaan vaientaa. Tätä varten he tekivät esimerkiksi elokuvan nimeltä "Expelled", joka toteutettiin mm huijaamalla. Vainotuksi on päästy varsin kyseenalaisesti. En malta olla viittaamatta tässä esimerkiksi Sternbergiin ; Hän läpipäästi Stephen Meyerin tutkimuksen jonka laatu osoittautui todella kyseenalaisen huonoksi. Tutkimus ei ollut edes Sternbergin alaa. Kun alettiin tutkimaan sitä miten tutkimus edes päätyi Sternbergille ja miten hän julkaisi sen, alettiin tietysti penkomaan molempien, sekä tutkimuksen tekijän että tutkimuksen läpipäästäjän menneisyyttä. Sternberg koki tämän häiritsevänä. Tämänlainen virkavirhe on luonnollisessti vakava. Mutta tähän ei kiinnitetä yhtä paljoa huomiota kuin Sternbergin avaimiin. Tilanne on toki siitä koominen että vaikka potkujen antaminen olisi ollut enemmän kuin perusteltua, avaimetkin otettiin pois remontin yhteydessä.

Toki tämä vainoamiseen keskittyminen voitaisiin nähdä myös yleisenä kiinnostuksena moraaliin ja etiikkaan. Näin ollen ID:läiset osoittaisivat herkkyytensä. Armoa tulisi antaa jopa syyllisille. Tämä voitaisiin siis vielä nähdä jollain tavalla eettisenä.

Kuitenkin maailma ei näytä toiseen suuntaan tälläiseltä. Intelligent Designin vastustajat näyttävät kokevan yllättävän määrän paitsi potkuja työpaikalta, myös aitoa väkivallan uhkaa. Vaikka ID -sloganin mukaan "molempia puolia pitäisi kuulla" on kuitenkin tosiasia se, että kun olet erimielinen ID:n kanssa ja perustelet evoluutiota, on hyvinkin tyypillistä että vastinekeksi nasahtaa puhelinvastaajaan seuraavantapaisia ystävällisiä viestejä "The Bible tells us how to deal with nonbelievers: 'Bring those who would not have me to reign over them, and slay them before me.' May Christians have the strength to slaughter you and end your pitiful, blasphemous life!"

Samoin kävi esimerkiksi Piankalle. Häntä vastaan keksittiin aivan tekaistu syytös jossa hänen väitettiin haluavan tappaa 90% ihmiskunnasta ebolaviruksella. William Dembski levitteli tätä tarinaa julkisesti ja sitä kautta esimerkiksi Suomessa Tapio Puolimatka levitti sitä sekä luennoissaan että kirjoissaa, tarkistamatta millään tavalla lähteidensä luotettavuutta tai tarinan alkuoperää. (Mikä on merkittävää koska hän on puolustanit ID:tä kun ID -kriittisiä luentoja pitävä Paul Mirecki pahoinpideltiin naamiomiesten toimesta. Hänestä näytön pitäisi vahvempi. Hän siis haluaa että tarinoihin suhtaudutaan kriittisesti. Mutta vain kun tarina on ID:mn julkisuuskuvalle kyseenalainen.) Kiusaamiskampanja nostatti kiukkua ja Pianka sai tappouhkauksia. Puolimatka pesi kätensä tapahtuneesta pienellä sivuhuomautuksella, anteeksipyynnöllä jonka mediatila ei näyttänyt niitä satoja naamoja ja myytyjä kirjoja joissa tämä kiusaamiskampanjan naurettava mutta julma syytös levisi. Näkyvyys viestin ja anteeksipyynnön näkyvyydessä oli valtaisa. Näin saatiin maksimaalinen vihaimpakti minimaallisella vastuulla ja kasvojen menetyksellä. Näin toimii kaveri joka pelottelee suunnilleen ammatikseen evolutionistien arvotyhjiöllä.

Näin ID elääkin kummallisessa kaksosimaailmassa. Maailmassa joka neutraalisti katsoen näyttää siltä mikä tuli vastaan oikeudessa. Evolutionistit vainoavat koska he käyttävät ikäviä ja loukkaavia nimityksiä. ID:istit eivät vainoa koska evoluutioasioita edustavalle Irigonegaraylle lähetetyt tappouhkaukset ovat vain yksilöiden tekosia. (Tappouhkaus. Do you see a pattern here, or am I the only one?)

Ja niin ID vastustajiin kohdistetun selkeästi ideologisesti värittyneen konkreettisen väkivallan ja sen uhan esittelyyn perustuva sivukin saa kommentiksi seuraavanlaisen kivan "red herringin". "Open your eyes and think for yourself - don't allow people to cram their No Rules No Morality views on you. Trust me you are not related to the zoo animals - you were created in God's image!" Tämä tarkoittaa sitä että kreationismi on viharyhmä joka vastustaa ja vihaa ateismia. Väkivallantekijät ovat harvassa, mutta enemmistö kuuluu heidän tukiryhmäänsä joka lietsoo tätä vihaa ja kätkee aggression hedelmät parhaansa mukaan.

Huomattavaa on se, että Dawkinsin tapaiset aivan isoimmat nimet jäävät usein kiusaamatta. Syy on helppo tajuta. Siitä tulee liikaa "negatiivista PR:ää". Väkivaltaa kohtaavat äänekkäät ja pienellä tasolla näkyvät tyypit. Sellaiset joiden ääni on ärsyttävää ja joiden pieksennästä ei koskaan tule mitään isompia vaikeuksia.

Siksi esimerkiksi minun kohdallani ongelmana on se, että minulla on näkyvyyttä "liikaa mutta ei tarpeeksi". Asiaa auttaa tietysti se, että julkisuuden lisäksi toinenkin asia on kohdallaan. Minulla on "perverssi karisma". Jos olisin totaalisen perverssi minua ei tarvitsisi kiusata, koska antaisin täysin huonon kuvan evolutionismista ja sen kannattamisesta. Jos olisin karismaattinen, olisi pieksennästä liikaa ongelmia koska sympatiat heräisivät.
1: Vrt. Paul Mirecki oli paha suustaan ja persoonana varsin ärsyttävä kaveri ja näkyvyydeltään pienellä tasolla julkinen. Ei liene sattumaa että hän sai turpaan. Sama koskee tietysti minuakin. Jos minut joku nyt sattuisi vahingossa pieksemään, niin olisi tekijä joko tuntematon. (Vaikka jäljet tietysti johtavatkin sylttytehtaalle päin varsin alleviivatusti.) Tai yksittäistapaus josta ei pidä yleistää, mutta jonka pelot arvotyhjiöstä.

Intelligent Designissä on kysymys vihasta. Tiede on mauste jolla keitoksen maku yritetään peittää. Aggressiota hillitsee vain ja ainostaan PR -syyt. Ingelligent Design ei expellaa. Intelligent Design kick ass. Eikä millään tavalla vertauskuvallisesti. Valitettavasti sillä vertauskuvapuolella heillä ei mene kovin kivasti.

Ei kommentteja: