maanantai 7. maaliskuuta 2011

Evolutionistit kuolevat nuorempina. (Lisäksi se vahingoittaa sinua ja lähellä oleviasi.)

Muistan kun pienenä ja naivina juttelin uskontoasioista, koska pidin sitä harmittomana aiheena. Ajattelin että uskovaiset noudattavat omia sääntöjään ja ovat erityisen suvaitsevaisia ja pitkämielisiä. Totuus valitettavasti paljastui melko pian ja minusta tuli askeleen kyynisempi ja pessimistisempi viisaampi.

Juha Leinivaara kertoi imaamista, joka joutui pulaan selittäessään että evoluutioteoria ei ole islaminvastaista. Moni islamilainen ei hyväksynyt tätä ja siksi imaamia syytettiin apostasiasta. Tähän liittyy siitä ikävä asia kuin kuolemanrangaistus. Imaami itse ei tietysti edes kokenut tehneensä mitään apostasiaa, joten kysymys oli määritelmällisestä näkemysasiasta, eikä mistään "kunnollisesta ateismiinkääntymisestä".

Kristityt uskontoverit kykenevät vastaavaan. Coloradossa professorit saivat uhkailuja. Puhumattakaan siitä, miten "kenguruoikeudenkäynnissä" Pedro Irigonegaray oli erikoisessa tilanteessa, kun kreationistien puoli selitti miten heitä kutsutaan pahoilla nimillä ja Irigonegaray selitti tappouhkauksista. "A particularly notable moment was the juxtaposition of board member Connie Morris whining about being called stupid in "vulgar" terms while Irigonegaray was recounting the death threats he had received." Eikä siinä vielä kaikki.

Syynä ei taatusti ole yleinen kristittyjen väkivaltaisuus. Luultavasti keskiverto kristitty on vähemmän vihainen ja aggressiivinen, kuin esimerkiksi minä. (Siksi että olen keskivertoista vihaisempi ja aggressiivisempi, olipa mittarina lähes mikä tahansa ryhmä.)

Aborttiklinikalle iskenyt murhaaja Paul Hill on saanut tukea teoilleen. Hänen kunniakseen on perustettu peräti "Paul Hill Days". Hänen muistosivullaan ihaillaan hänen rohkeuttaan ja kerrotaan otsikossa "Raamattusitaatilla" siihen suuntaan, että hän oli hyvä uskovainen. Vain täysi uuno uskoisi että kaikki abortinvastustajat kannattaisivat aborttilääkärien teloittamista. Silti vain uuno uskoisi että teko oli vain random act, jolla ei olisi mitään tekemistä kristillisten näkemysten kanssa. Hillin teon kehujat näyttävät että asialla on "support group"; Tämä erottaa sen esimerkiksi suomalaisesta kouluampuja -Auvisesta, joka toki selitti olevansa "luonnollinen valitsija", mutta ei kuitenkaan saanut mitään evolutionistien kannatusta asialleen. Hänellä oli support groupia muualla, joka näkyy copycat -temppuina, joissa toistui aktio - mutta ei "evoluutioterminologia".

Tosiasia on, että aihepiiriä käsittelevän pitäisi olla varovainen. Ei yleisyyden vuoksi, vaan siksi että aggressiivisia tahtova ryhmittymä on kooltaan kaikkea muuta kuin merkityksetön. Yksi syy siihen että sellainen löytyy kristillisyydestä on todennäköisesti se, että kristittyjä on paljon. Siksi ei ole ihme jos yksi hullu löytää toisen hullun, he vaihtavat ajatuksia ja sitten onkin ryhmä jolla on identtiset hullutukset. Valitettavasti tämä selitystapa ei muuta tätä joukkohulluutta olemattomaksi. Lieveilmiö on lievelilmiö, mutta se on olemassaoleva ilmiö. Minut tämä lieveilmiö on kohdannut, ja sen seurauksena olen vihainen ja itse asiassa hieman paranoidi. (Onko se mielenvikaisuutta jos ne ovat todella perässäni?)

Ei kommentteja: