torstai 3. helmikuuta 2011

Muutamia sketsi -ideoita.

Jos minulla olisi kymppitonni taskussa sitä varten että voisin ostaa jotain kivaa, voisin vaikka kuvailla hieman erilaisia lyhyitä videopätkiä. Televisiosarjaa en saisi aikaan, koska minulla ei ole siihen riittävästi mielikuvitusta ja pitkäjännitteisyyttä tehdäkseni jotain hauskaa ja järkevää - tai vaihtoehtoisesti riittävää käsitystä siitä miten tehdään menestyvää tusinaviihdettä.

Muutamia ideoita kuitenkin on pulpahtanut. Jokaisella on varmaan joitain tämänlaisia sirpaleita.

Esimerkiksi "unkurissa" yksi ajatus lähti kehittymään. Matkan varrella kahdelle funktiottomalle ihmiskeksinnölle (liukuportaiden rakojen vihreä valo & housujen lahkeen muoto -osa) liitettiin tarkoitus ja nämä kytkettiin yhteen. Mukana on sielujen välivarastointia, ihmisten tempaamista sinne ja loputtomia sotia jossa ei gameoveria tunneta. Ihmisillä on oikeassa mielentilassa tapana kehitellä tämänlaisia juttuja. Ja joskus sitä vaan huomaa muuten vaan luoneensa hirviön. Ja joskus, ainakin Hovindin perheen kanssa, todellisuus on senluonteista että sitä ei tarvitse edes muokata jotta siitä saisi vitsin.

Yksittäis -sketsi -ideoita.

Terroristi vaeltaa käytävillä ja menee kaappaamaan kohdetta. Kaappaus etenee aivan kuten lentokoneidenkin kanssa. Mutta kyseessä on vain juna. Sellainen joka on raiteilla. Koska terroristi on aseen oikealla puolella hän tietysti voittaa loogiset pikkuseikat ja junalla ajetaan päin eduskuntataloa.

Tilassa on ihmisiä laukkuineen. He näyttävät odottavan. Taustalta kuuluu junakuulutuksia. Ihmiset ovat kuitenkin menossa kerrostaloon. Kerrostalon eteisessä on kondyktöörin näköinen mies, joka selittää että ihmisiltä on jäänyt vuokrat maksamatta heidän entisiin kaupungin vuokra -asuntoihinsa, joten heidät on ohjattu vuokralle toiseen kaupungin vuokra -asuntoon. Kerrostalon alakerran nimitaulu, jossa on normaalisti niitä valkoisia kirjaimia, muodostuu (vanhanaikaisesta) juna -asemien näyttötaulutekniikasta, jossa on niitä luukkuja, joissa on saranakohta keskellä ja joita selataan ja näin esiin vilahtelee aikataulu. Luukkujärjestelmän rapina on tietysti mukana. Myös ovissa on nimikyltin paikalla tälläinen rapiseva näyttötaulu.

Sarja -ideoita.

Tuholaismummon inspiraationa ovat olleet oikeat turistit. Sellaiset, jotka ihastellen ottavat muistoksi esimerkiksi palan aitoa Colosseumia. Tuholaismummoon on helposti mahdollista liittää valtavasti erilaisia asioita. Yhden kerran voidaan olla luontoretkellä jossa eräopas näyttää harvinaista kasvia, jotka mummo ihastellen ja nyppää sen maasta käteensä. Toisessa hän voi olla mattoveitsen kanssa Louvressa irrottamassa Mona Lisaa kehyksistä kotiinviemisiksi. Kolmannessa hän irrottaa ihailevin ja rakastavin elein taltalla ja vasaralla hahmoa Angkor-Watin temppelistä.

Lespaavan retardin ideana on yleiset normit. Vammaisilla on erikoissuoja. Siksi hahmoni olisi ikään kuin minä itse - paitsi rullatuolilla. Yhteenvetona olisi ilkeä, härskejä ja rumia puhuva änkyttävä vammainen joka esimerkiksi kolhii ihmisiä automatisoidulla rullatuolilla. Tämä hahmo laitettaisiin erilaisiin asiakaspalvelutilanteisiin jossa toiset yrittäisivät olla kohteliaita. Sarja loppuisi siihen että lespaavalla retardilla olisi oikeasti huono päivä.

Ei kommentteja: