maanantai 1. elokuuta 2011

Täysin eksyksissä ~ I get message

Sain itselleni kummallisen viestin. Se käsitteli ihmeparantamista. Tämä ei sinänsä ihmetytä. Aina säännöllisen epäsäännöllisesti saan erinäköisiä viestejä uskovaisilta. Yleensä niiden sävy ja sisältö ei kuitenkaan ole tämänlainen. Jotta ymmärtäisitte ällistykseni, laitan koko viestin.

"Oletko koskaan arvoitellut tai epäröinyt sen kanssa, mikä voima sinussa vaikuttaa? Oletko miettinyt, että jos vaikkapa parantumisia ja muita erikoisia asioita tapahtuu kauttasi, niin mistä lähteestä "lahjasi" ovat? On hyvä ottaa huomioon, että vaikka ihminen vilpittömästi ajattelisi välittävänsä "Kristuksen ja Pyhän Hengen" voimaa, tämä ei takaa, että hänen lahjansa olisivat Jumalasta. Saatana saattaa helposti jäljitellä parantamista, profetoimista, kielilläpuhumista, tiedon sanoja ja muita Raamatun mainitsemia armolahjoja. Hän voi antaa näitä jäljitelmälahjoja ihmisille, jotta he joutuisivat vain kauemmas eroon
Jumalasta.

Lisäksi Raamatun omat kuvaukset antavat mallia tältä alueelta. Yksi esimerkki on Simon-noita, joka mainitaan Apostolien tekojen 8:ssa luvussa. Tämä henkilö teki ihmeitä magian avulla ja ihmisten nähden, niin että nämä luulivat hänen toimivan Jumalan avulla. Kuitenkaan hänessä ei ollut Jumalan Pyhän Hengen voima, vaan hän oli koko ajan eksyksissä. (Samoin tunnettu on kertomus faaraon taikureista; nämä magiaa harjoittavat taikurit pystyivät tekemään vastaavankaltaisia ihmeitä kuin Mooses.)

Lisäksi meidän ei tarvitse katsoa muuta kuin Jeesuksen omia sanoja tältä alueelta. Hän totesi, että viimeisellä tuomiolla tulisi esiintymään monia ihmisiä, jotka olisivat ennustaneet ja tehneet voimallisia tekoja hänen nimessään; ihmisiä, joita Jeesus ei kuitenkaan tuntenut, eli he eivät olleet hänen omiaan. Nämä jakeet todistavat hyvin sen seikan, että vaikka ihminen vilpittömästi ajattelee toimivansa Jumalan voimassa, voi hän silti olla täysin eksyksissä."


Kun muistaa että vaikka olen Jumalasuhteeltani agnostikko, olen kuitenkin suhteessa uskontoinstituutioon uskonnoton. Enkä usko sielun kaltaisiin konsepteihin ~ eli jos Jumala on, ei ihmisessä silti ole mitään joka säilyisi kuoleman jälkeen. Ja tämän kommentin kannalta ; ihmeparanemistarinat ovat ainakin toistaiseksi näyttäytyneet perusteettomilta ; Tarinoita joko ei voi varmistaa edes tapahtuneeksi, jolloin ne ovat vain tyhjiä tarinoita. Tai sitten niille on olemassa "jotain ihan muita" syitä.

En siis ymmärrä miksi sain tämän viestin. Paitsi jos sen lähettäjä halusi olla jonkinlainen esimerkkitapaus ja todiste siitä miten Jumalan nimessä voi todellakin olla ns. totaalisen pihalla asioista, eksynyt.

Mutta toisaalta, tässä viestissä on - kaikesta eksyneisyydestään ja kontekstifuckupistaan huolimatta - nyt sellaista hyvinkin oikeaoppisen kristillissävyistä materiaalia jossa ihmeparanemisanekdoottien perusvoima kumotaan. Ihme ei olisi toteutuessakaan itsessään todiste Jumalallisesta hyvyydestä. Tai edes siitä että ihmeiden välittäjänä/välikappaleena/mediumina toimiva ihminen olisi väistämättä oikealla tiellä. Nyt voinkin suoralta kädeltä selittää että pelkään heidän vain olevan saatanallisien voimien välittäjiä. Ja mokuttaa heitä kauemmas saatananpelkooni vedoten..

Ei kommentteja: