torstai 25. heinäkuuta 2013

Jarrumiehet

Kävin Helsingissä Linnanmäellä. Siellä on muun muassa legendaarinen vanha puinen vuoristorata. Tämä vuoristorata mainostaa itseään muun muassa sillä, että itse presidentti Urho Kaleva Kekkonen on ollut sen kyydissä. Ja jos se on kelvannut Kekkoselle, se on taatusti riittävän hyvä minulle.

Jonottaessa - eli tehdessäni sitä mitä huvipuistossa pääasiassa tehdään - opin. Paitsi kärsivällisyyden hyvettä, jota lapsille tulisikin opettaa nuoresta lähtien.. Nimittäin kun Nietzscheläisessä hengessä odotamme ja kärsimme jotta voisimme saada vallantahdon ponnistelulla saavutuksen ja tulla täten onnellisiksi, yritin liedentää tätä kärsimystä, ikään kuin ohjaten huomioni pinnallisiin huvituksiin.

Ja tässä yhteydessä näinkin Jarrumiesten kuvat. Ensimmäiseksi huomioni kiinnittyi nimeen. Jarru oli sen ajan legendojen mukaan kiisseliin sekoitettua ainetta joka sotki sotilaiden seksielämän. Seksintarve katosi jarrulla. Jarrumiehissä onkin jotain erikoista. Itse asiassa jarrumiehet ovat vähän kuten sotilaita joilta on viety fertiliteetin ja libidon kautta isoja osasia miehuudesta ;: Heillä on samanaikaisesti eräänlainen karisma ja miehekkyys ; Jarrumiehillä on erikoisstatus Linnanmäen sisäisessä hierarkiassa. Ja se ilmenee myös ulkopuoliselle esimerkiksi siten että possujunan kohdalla ei suinkaan ole possujunakuskien kasvokuvia ja kerrota montako vuotta he ovat possujunan kampea kääntäneet. Ja kuitenkin jotenkin ei voi olla ajattelematta että tässä jarrumiehenä on kuitenkin jonkinlainen matalapalkkaluuseri.

Mutta sitten tein sen mikä pitääkin tehdä. Lakkasin luokittelemasta ja halveksimasta ihmisiä. Katselin jarrumiesten kuvia ja yritin nähdä ihmisen niissä. Niitä kuvia oli kahdessa rivissä. Ja koska hyvä ihminen on tasa-arvon ystävä eikä luokittele, tein kuten jokainen tasa-arvon ystävä tekee. Eli listasin kuka edustaa mitäkin sukupuolta. Ja tein tilastot. Tämä oli varsin helppoa. Sillä jarrumiehiä oli kahdessa rivissä, mutta Herran tasa-arvon vuonna 2013 naisia on jarrumiesten joukossa vain yksi. ; Tämä todistaa sitä että on olemassa jonkinlainen lasikatto, joka estää naisia pääsemästä uraputkessaan korkealle (24m) !

Ei kommentteja: