perjantai 15. huhtikuuta 2011

Sori, että tulen myöhässä kotiin, käväisin kotiintulomatkalla Hollannissa.

Joskus filosofejen kehotetaan olemaan turisteja omassa maassaan. Tässä muistutetaan sitä, miten on helppoa nähdä asioita arvokkaina jos ne ovat eksoottisia. Tutut asiat tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. Näin turisti omassa maassa kykenee näkemään itsestäänselvyyksissä arvokkuuksia. Mutta toisaalta myös matkailun kerrotaan avartavan. Tunnetusti en ole kovin ahkera matkustaja.

Päätin kuitenkin korjata tilanteen. Kunnolliseksi turismikokemukseksi ei kuitenkaan voida katsoa sitä että löytää Helsingissä sijaitsevan Mordorin tornin, Sauronin majapaikan. Sillä vaikka oluesta pitävillä puolituisilla oli matkassa vaikeuksia, niin seikkailu oli omalta kohdaltani liian nopeasti ohi.

Kyllä sitä oli ulkomailla käytävä. Ja tietysti sellaisessa paikassa, johon yhdistetään paheellisuus kuten huumausaineet ja liberalismi. Sellainen, jossa tyypit käyvät koska Suomi ei ole tarpeeksi kova menomesta. Sellainen josta Westendiläiset "WNB -kova gangstatyypit" käyvät ja lausuvat pikkaisen nasaalisti mutta matalalla äänellä, että käväisee siellä viikonloppuisin ja lomilla. Että onko tukka hyvin ja näkyykö kannabispiippu.

Päätin käydä tälläisessä maassa ja ottaa turistikuvia. Koska kamerani ei antanut ottaa sellaista kuvaa jossa hypin riemusta naurettavasti jonkun muistomerkin edessä, otin tavallisen pönötyskuvan jossa seison jonkun alueen keskeisen tai vähemmän keskeisen patsaan tai rakennuksen edessä. Olen todellakin käynyt ulkomailla.
Kuvassa bloggaaja seisoo jaloillaan Helsingissä. Rakennus on Alankomaiden suurlähetystö. Aidan toisella puolella oleva alue on juridisesti Alankomaiden maaperällä. On mielenkiintoista miettiä, olisiko kannabiksen polttelu kyseisessä paikassa laitonta. Ainakin keuhkot olisivat väärän maan puolella. Ongelmana on myös saatavuus ; Kenties polttaminen olisi laitonta, mutta huumeiden salakuljetus maasta toiseen voisi ollakin aika paha juttu...

Ei kommentteja: