Graffiteihin liitetään melko vahvasti sukupuolisuus. Ei toki itse seksuaalinen toiminta, mutta graffitit nähdään nimen omaan "kollien kujeina". Graffitien tekijästä syntyy mielikuva nuoresta hopparityylisetä miehestä. Ei kenties urheilullisesta alfauroksesta, vaan hampunhajuisesta hippiuroksesta tai ganstauroksesta. Mutta miehestä joka tapauksessa.
Jos graffiteja maalaa joku tyttö, niin häntä pidetään "poikatyttönä", jolloin hänen roolinsa katsotaan sitä kautta että hän ilmentää jotain joka on perinteiseti liitetty maskuliiniseksi.
Näin graffitit ovat sukupuolittuneita, paitsi suoraan tekijöidensä sukupuolen (sex), myös ilmimuotonsa (gender) kautta. Ensimmäinen kertoo kenties siitä mitä yhteiskunta ajattelee graffitintekijöistä. Jälkimmäinen siitä, mitä graffitintekijät ajattelevat graffitien ilmentymisestä.
Näin on helppo miettiä. Mutta graffitien joukkoon livahtaa kaikenlaista. Sellaista, joka näyttää joltain joka yleensä liitetään naisellisuuteen. Näin normia itse asiassa rikotaan sekä sukupuolen että ilmiasun kohdalla.
AMOG = Alpha Male of the Group
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti