perjantai 23. maaliskuuta 2012

Minkälaisia vastauksia ihmiskuntaa viisaammat antavat?

Kun kuullaan tarinoita humanoideista ja niiden kohtaamisista, korostuu usein nimenomaan se, miten avaruusolennot antavat ihmisille ylivertaisen näkökulman asioihin. Avaruusolennot ovat tieteellisesti ja teknisesti meidän yläpuolellamme. Ja tämän vuoksi meidän tulisi käytännössä ottaa heidän antamansa tiedot "ensimmäisen näkökulman tietona". Jonain joka on niin paljon laadukkaampaa kuin ihmisten tieto, että se on pakko ottaa tosissaan.

Kuitenkin usein yllättää se, että UFO:jen ilmestyminen antaa hyvin tietyntyyppisiä vastauksia. Ja nämä vastaukset eivät ole tieteellis-teknisiä. Usein sanoma on inhimillistä rauhanpuhetta jossa pitäisi olla ystäviä keskenään. Tämä kysymys johtaa siihen aiheeseen joka on ihmetyttänyt monia ; Avaruusolennot löpisevät ympäripyöreitä eettisyysasioita jotka ihmiset hyväksyvät ja tietävät muutenkin. He eivät kuitenkaan koskaan anna muunlaista tietoa. Tämä on omituista, sillä avaruusolentojen todistaminenkin liittyy itse asiassa juuri tämänlaiseen näyttöön. "Paahtoleipä" -blogissa asia on ilmaistu seuraavasti "Jos avaruusveljemme ovat todella meitä auttamassa, voisimme pyytää heiltä nimenomaan teknologista tietoa. Voisimme esimerkiksi pyytää heiltä todistusta/kumousta Riemannin hypoteesiin. Samalla saisimme tukea sille, että tiedon lähde on autenttinen; Ihmsikunnan viisaimmat matemaatikotkaan eivät ole ratkaisseet ongelmaa, joten UFOhihhuli ei ole vain voinut copy-pastata sitä internetistä. (Toki matematiikan ratkaisun voi kuitenkin tarkistaa. Sillä todistuksen tarkistaminen on helpompaa kuin todistaminen.) Tai voisimme tehdä asiaa vielä pidemmälle; Koska avaruusolennoilla on pakosti hieno teknologia, ja he ovat huolissaan saastutuksestamme, he voisivat esimerkiksi lahjoittaa meille teknologiaa, joka saastuttaisi nykyistä paljon vähemmän."

Onkin mielenkiintoista, että avaruusolennot eivät vastaa tämänlaisiin kysymyksiin. Sillä avaruusolentojen kohtaaminen näyttääkin aina siltä, että itsensä erityislaatuiseksi ihmiseksi katsottava "valittu" kohtaa avaruusolentoja, saa heiltä sosiaalista normistoa koskevia tietoja ja puhuu kohtaamistaan asioista joita avaruusolentojen teknologialla voi tehdä ilman että saa mukaansa näitä esineitä ja/tai niiden rakentamiseen tarvittavia ohjeita.

Kaava "erityinen henkilökohtainen ilmoitus" + "sosiaalinen ihmisten tietynlaiseen toimintaan kehottava tieto" + "ihme" on tuttu jostain aivan muusta asiasta. Se liittyy olennaisesti "uskonnolliseen uskontoon".

Pascal Boyerkin onkin esittänyt uskonnollisen tiedon erityisen tyypillisen piirteen seuraavin sanoin "Ihmisillä on tarinoita katoavista saarista ja puhuvista kissoista, mutta he eivät yleensä liitä niitä uskonnollisiin uskomuksiinsa. Sen sijaan ihmiset tuottavat haamujen ja ihmisenkaltaisten jumalien käsitteitä ja hyödyntävät näitä käsitteitä ajatellessaan kaikenlaisia sosiaalisia kysymyksiä (mitä on moraalinen käyttäytyminen, mitä tehdä kuolleille, miten epäonni tapahtuu, miksi suorittaa rituaaleja ja niin edelleen). Tämä on paljon täsmällisempää kuin pelkkä terveen päättelyn tavallisista periaatteista luopuminen." Hän korostaa tässä sitä että uskonnolliset uskomukset eivät ole mitään yleistä terveen järjen pettämistä, vaan enemmänkin se on hyvin tietynlaista tapaa ajatella väärin.

Onkin mielenkiintoista että myös Jumalan/ jumalien nähdään antava ihmisille "ensimmäisen näkökulman" tosiasiakysymyksiin. Ja myös tämä kaikkivaltius näyttäytyy varsin omituisesti. Jopa ne ihmiset joista Raamattu on erehtymätön ovat esittämässä ad hoc -selityksiä sille miksi Raamattu ei toimi luonnontieteen oppikirjana. "Raamattu ei ole tieteellinen oppikirja. Se on selvä. Mutta on toinen kysymys, kuvaileeko se tätä luomakuntaa jollain tavalla. Mielestäni kuvailee. Se haluaa selvästikin sanoa jotain myös siitä, Lenho toteaa ja sanoo uskovansa, että luomiskertomus on historiallista kuvausta." ... "Totta kai Raamattu käyttää likiarvoja ja "aurinko nousee" -tyyppisiä fenomenologisia ilmauksia. Jos Jumala kertoisi tieteellisen tarkasti, miten maa kiertää aurinkoa, ymmärtäisimmekö me sitä ollenkaan." Samoin avaruusolentojenkin kannattajat selittävät mielellään miksi avaruusolennot eivät anna mukaan näytteitä tästä teknologiasta. Selitys sille miksi todisteita ei saada ei kuitenkaan ole sama asia kuin todiste.
Kirjoittaja pyytää iltarukouksessaan Jumalaa paljastamaan hänelle kaikkiviisaan ratkaisun matemaatikkoja askarruttaneeseen P=NP? -ongelmaan. Koska Hän on kaikkivaltias, hän osannee antaa minulle tiedon jonka nykyajan matemaatikot kyllä ymmärtävät. Tämän saamisen jälkeen hän taatusti kääntyy myös uskoon. Kiitos jo etukäteen, Jumala!

Ei kommentteja: