sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Suojapaikka/Piilopaikka

"Christianity came into existence in order to lighten the heart; but now it has first to burden the heart so as afterwards to be able to lighten it. Consequently it shall perish."
(Friedrich Nietzsche, "Human, all too Human", s. 119)


Iltalehti kertoi nykyisen paavin nuoruudesta varsin erikoisesti otsikolla "Tytöt eivät kiinnostaneet Paavia edes nuorena." Siinä ei ollut luvassa paljastusta nykyisen paavin homoseksuaalisuudesta. Siinä oli haastateltu paavin veljeä joka kertoi, että paavi ei ollut kiinnostunut tytöistä edes nuorena. Ja "Jokainen tekee syntiä, olipa hän paavi tai ei. Veljeni luonnollisesti on tunnustanut syntinsä tähän päivään saakka." Suoraan sitä että tämä synti olisi homoseksuaalisuus ei tietysti tehty, ja sellaisen vetäminen olisikin liioiteltua. Samanaikaisesti katolinen kirkko painii pedofiliamaineen kanssa.

Ensivilkaisulla voisi olla omituista että selibaattilupauksen tehneet ihmiset olisivat touhuamassa ties minkälaisia asioita. Luulisi että ihminen ajautuisi kaksinaamaisuusongelmaan ja jos olisi pervoilija, ei missään tapauksessa valitsisi siksi mitään katolisen papin uraa ; Jos tuomitsee jotain jota itse kuitenkin tekee, niin sitä tulee vain itse onnettomaksi kaksinaamaisuutensa vuoksi, tai sitten tulee onnettomaksi koska elää jatkuvassa ja voimakkaassa itsekiellossa.

Kuitenkin tarkemmalla miettimisellä selibaattilupaus voi vetää puoleensa niitä joille seksuaalisuus on jotenkin omituista. Esimerkiksi aseksuaaleja selibaattilupaus ei pelota - päinvastoin, se voi vapauttaa heidät yhteisön vaatimuksilta, odotuksilta ja uteluilta. Samoin jos olet homoseksuaali ja tähän suhtaudutaan yhteiskunnassa nuivasti, on tätä ainakin ajatuksen tasolla helppo paeta kieltäytymiseen. Halut eivät katoa kuitenkaan elämäntapavalinnan seurauksena, ja siksi tästä tietysti seuraa kaikenlaista.

Sama koskeneekin siksi pedofiilejakin. He tuskin ovat hirvittävän ylpeitä taipumuksistaan. Selibaatti tuntuu helpolta tieltä jos he pitävät omia vaikuttimiaan inhottavina ja epämoraalisina. Valitettavasti kuoripojat ovat tässä vaiheessa kuitenkin lähinnä kiusaus. Katolinen kirkko tarjoaa tilanteen jossa halut ja tilaisuus kohtaavat. Katolinen kirkko ei tietysti tarkoituksella rakenna suojapaikkaa pedofiileille, homoseksuaaleille, pervertikoille ja muille seksuaalisille vähemmistöille.

Kuitenkin katolinen kirkko sekä rakentaa seksuaalivähemmistöjä tuomitsevaa ympäristöä (mikä on huono homoseksuaalisuuden mutta vähemmän huono pedofilien kohdalla) jota ihmiset sitten pakenevat todennäköisemmin. Ja kun katolinen kirkko samanaikaisesti rakentaa uran joka rakentuu seksuaalisen pidättäytymisen ympärille, se itse asiassa tarjoaa keinoa ulos tästä häpeästä jota se on itse rakentanut.

Ei kommentteja: