torstai 12. huhtikuuta 2012

Lapsiksi jälleen

Autourheilu on mielikuvallisesti äijien hommaa. Erityisesti tämä näkyy formuloissa ; Useat lajit ovat joko sellaisia että niitä harjoittavat miehet ja naiset "sekaisin" tai sitten niissä on vähintään naisversiot. ~ Keskiaikaisessa miekkailussa sukupuolella ei ole väliä, naisnyrkkeilyssä on omat erilliset sarjat. Mutta "naisformulasta" ei oikein puhuta eikä naisformulakuskeja esillenosteta.

Miehisyyttä korostetaan usein sillä että autoa kuvataan falloksena (tai sellaisen jatkeena). Auto on siis sana jota kuvaa roomalaisen sanan fascinus kaksoismerkitys. (Menestyksentuoja ja kiertoilmaus ventris armalle eli mahanaliselle aseelle).

Vaikka auton ja falloksen yhdistäminen on hyvin tavallista, on kuitenkin helppoa nähdä auto hyvin erilaisessa hengessä. Ja tässä formula -auto sopii erityisen hyväksi vaihtoehdoksi. Formula -auton muotoilu on litteä ja lavea. (Ja ennen kuin kaikki näpeltämismielikuvat ja kuskin tunkeutuminen autoon alkaa vetämään mielikuvia syrjään ohitamme sulkulausekkeen.) Formula-auton sisälle autokuski käpertyy kuin sikiö. utourheilu ei myöskään ole samalla tavalla aktiivista urheilua, kuin vaikkapa hiihto joten voidaan kuvitella että formulakuski asettuu itsensä ulkopuolisen voiman kannettavaksi.

Ja sitten ihmetellään miksi miehillä on innostusta formuloihin.

Ei kommentteja: