tiistai 15. toukokuuta 2012

Matkarauhaa

Etelä Suomessa on ollut useita viikkoja HSL:än kampanja nimeltä "matkarauhaa". Tässä on ollut naiveja ja pessimistisiä kieltolauseita kuten "Ethän pliis häiritse matkarauhaa." Osa on ollut positiivisia ja naiveja kuten "Kiitos kun laitat laukkusi penkin alle." Toki osa on ollut jopa sellaisia että ne selvästi "sopivat vain juuri ja juuri kampanjan sisälle", kuten pienen pojan "Kiitos siitä että juttelet muille." Sekin on kuitenkin perussävyltään ystävällinen.

Olen kyynisempi, ja rehelliseti ottaen olen sitä mieltä että julkinen liikenne on periaatteessa hyvä laitos. Jonka ainut ongelma on sitten ne jotkut ihmiset. Ne joihin voi törmätä vaikka linja -autossa jossa voi olla tunnelmaa mutta vääränlaista. Julkisessa liikenteessä on ärsyttäviä toimintatapoja joita on jopa luetteloitu. Ja useammalla tavalla vieläpä.

Itse haluaisin lähestyä asiaa positiivisesti mutta kyynisesti ; Esimerkiksi jos minä tekisin näitä lausuntoja laittaisin esille sellaisia kuin "Kiitos kun ostit matkalaukullesikin lipun!". Ja toisaalta esillä voisi olla sellainen klassinen "Village People" -nahkakoppalakkihomon näköinen mies joka sanoisi "Kiitos kun annat katsoa haaroväliäsi koko matkan!"

Uskoisin että näillä voitaisiin ehkä jopa jonkin verran ratkaista ongelmaa. Niistäkin tulisi lisäksi hyvä mieli, tosin melko tavalla erilaisella tavalla kuin tästä nykyisestä leppeämmästä mainonnasta.

Ei kommentteja: