sunnuntai 27. toukokuuta 2012

holokaustisen kansanmusiikkijuhlat

Terve kaikille! Viime aikoina olen saanut palautetta siitä että otan kantaa liian ajankohtaisiin aiheisiin ja liian makaaberilla kädellä. Tämä on loukannut monia.

Huumorissa keskeisintä onkin aina olla ehdottoman kunnioitettava ja noudatettava kunniantajua viimeisen päälle. Näiden arvojen varaan satiiri, ironia ja sarkasmi ovat rakentaneet pohjansa. Näin ollen olenkin hyvin pahoillani ja lupaan että tämänkertainen juttuni perustuu poliittisesti korrektiin huumoriperinteeseen. Tällä haluan näyttää että otan asiakaspalautteen vakavasti ja panostan virheideni korjaamiseen ja luotan että tämä parantaa huumorin tasoa ja tekee maailmasta kaikille paremman paikan. - Ja lisäksi saan enemmän tilauksia lastenjuhliin.

Ja nyt kun on tarjolla euroviisuja ja tätä kautta kansainvälistä rauhan nimessä tehtyä halvimman tason viihdettä, sopii kenties tämä minun pieni kokeilunikin juuri tähän herttaiseen ja naiviin aikaan. Monikansallinen musiikkikilpailu tuo yhteyttä kansojen välille. Maat ovat ylpeitä omasta edustajastaan mutta yhdessä eurooppalaisia. Ajattelin, että tässä samassa omituisessa nurkkakuntaista maahenkisyyttä ja universaalia yhteyttä samanaikaissti korostavassa hengessä kerron teille näitä suomalais-ruotsalais-norjalaisvitsejä

Tiedättehän ne suomalainen-ruotsalainen-norjalainen -vitsit? (Ei, ei, se oli retorinen kysymys, odotin sulta retorista vastausta!) Niitähän tavataan kertoa koululaisvitseinä ja ne ovat poliittisesti korrekteja. Nämä ovat monille tuttuja. Suomalaiset ovat kasvaneet niiden kanssa. Mutta jos olet maahanmuuttaja, olet kenties onnistunut välttymään vitseiltä joten kerron mistä niissä on kyse. Jotta voisi ymmärtää mitä suomalais-ruotsalais-norjalaisvitsit ovat, on tärkeää huomata että niitä on kahdenlaisia.

Sellaisia joissa on kansallisia stereotypioita ja niitä joissa ei ole kansallisia stereotypioita. Ja jos olet epäilevä siitä että luokitukseni on puutteellinen, niin olet väärässä. Muunlaisia ei ole. Muutoin näissä vitseissä käy aina kuten Veikkauksen peleissä mutta vastaavasti ei jääkiekossa tai euroviisuissa. Eli Suomalainen voittaa aina. Suomi-ruotsi-norja -vitseissä on voitonhuumaista kansallistunnetta mutta niiden kertomista ei pidetä rasistisena.

Tämä informoi kaiken tarpeellisen.

Niissä joissa on kansallisia stereotypioita, on norjalainen sisukas, ruotsalainen tyhmä tai homoseksuaali. Ja suomalainen voittaa aina.

Näin esimerkiksi siinä vitsissä jossa suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen menevät saunaan. Norjalainen lyö löylyä ja ähisee. Kestää puoli tuntia kun on kuuma. Ruotsalainen kestää kolme tuntia. Sillä hän ei älyä laittaa saunaa päälle ja joutuu poistumaan tylsistyttyään ja palellen. Ja suomalainen voittaa koska on saunassa päivätolkulla. Ja kun ruotsalainen ja norjalainen sitten menevät katsomaan mestaria, paljastuu että suomalainen on jäänyt munistaan lauteiden väliin kiinni.

Ja niissä joissa ei ole kansallisia stereotypioita on usein kyseessä "normaali ruotsalainen, normaali norjalainen ja absurdi out of box -suomalainen". Ja suomalainen voittaa aina.

Tämmöinen on se, jossa suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen kosivat kaikki maailman kauneinta naista ja jossa nainen antaa haasteen "Se, joka hyppää kaivoon ja selviää hengissä, saa minut." Norjalainen hyppäsi kaivoon ja kuoli iskusta kaivon pohjalle. Sitten ruotsalainen hyppäsi kaivoon. Hän hukkui. Kun oli suomalaisen vuoro suomalainen sanoo naiselle kohteliaasti että : "Naiset ensin".

Mutta tämänlaiset vitsit ovat kaikille tuttuja ja kaikki ovat kuulleet niitä. Koska velvollisuuteni on kuitenkin kertoa kohteliaita ja kunnioittavia vitsejä, täytän vitsailuaikani kertomalla vielä yhden vitsin.

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen menivät saareen. Norjalainen ampui kaikki.

Hauskaa illanjatkoa!

Ei kommentteja: