
Tämä liittyy siihen kun pommelilla tehdään iskuja. Kun tehdään yielding, on kahva edessä. Tällöin sillä voidaan lyödä, lukottaa ja tehdä muita asioita. Nämä ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin tikarilla tehdyt. Tätä korostaa tietysti se, että tikaria pidetään useimmiten "rystyasennossa". Samoin tähän tehdään vastareaktioita juuri samoin kuin - esimerkiksi päähän tuleva - pommeli olisi uhkaava tikari. Kun muistetaan miten miekka on kädessä, myös etäisyysasiat ovat olennaisesti samanlaisia. Tämä ei välttämättä tulisi muuten heti mieleen, koska miekalla on yleensä erilainen etäisyydenotto kuin tikarilla. Mutta kun lyöt pommelilla päähän (tms.) olet niin lähellä että tikarinkäytön soveltaminen sellaisenaan on kätevää.
Näin tänään muun muassa miten monia tikaritekniikoita tehtiin pitkällä miekalla tähän tapaan. Tietysti mukana oli myös lähestymistä ja muita vastaavia asioita. Kokonaisuutena se opetti tietysti se, miten Fiore dei Liberin systeemi on sisäisesti konsistentti. Samat periaatteet toimivat kaikessa tikarista eteenpäin. Näin taito ikään kuin rakentuu sisäisesti toinen toiseensa viitaten. Ja hyvä miekkamies osaa käyttää tikaria. (Toki tikari on itsessään tosi siisti ase. Minä tykkään!)
Loppuun on hauska laittaa kuva, jossa minun käteni on kiipelissä. Kuvassa oleva tekniikka on tehty pitkän miekan kahvalla. Mutta tikarilla se liittyy siihen jos toinen on yrittänyt disarmata, voidaan näin tämän ruojan käsi lukottaa. (Tämä on vastatekniikka pikkukuvassa esitettyyn temppuun, joten tämä tavallaan kuvallisesti sulkee ketjun yhteen.)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti