keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tämä on heteroprovokaatio!

Ruben Stiller kirjoitti pari vuotta sitten rantautuneesta hetero pride -kulkueesta. Se on tarkoitettu vastineeksi homoseksuaalien gay -pride -kulkueelle. Se on vastine helluntailaisen lausunnosta napattavaan ääliömäisyyteen jossa on syrjintää että on gaypride eikä joku vain järjestä kulkuetta helluntailaisten käveltäväksi valmiiksi. "Homoille on oma Gay Pride-viikkonsa. Minua huolestuttaa, että heteroille ei ole omaa Hetero Pride-viikkoansa. Tämä on S Y R J I N T Ä Ä heteroita kohtaan! S Y R J I N T Ä Ä ! Koska järjestetään juhla, jossa voi olla ylpeästi HETERO? Häh?" Laillisia mielenosoituksia ja kulkueita tietysti saa tehdä kun sellaien järjestää eikä se, että joku ei satu järjestämään ole mikään syy asennoitua vainopelleilyllä. Sillä vainoa olisi se, että kulkuetta yritettäisiin tehdä ja valtiovalta sensuroisi sen. Tai sitten se, että kulkueen kimppuun hyökätään väkivaltaisesti vaikkapa kaasuasein ja kananmunin ja sisäministeri puolustelee tekoa jonain jonka tämä kulkue olisi ikään kuin provokaationa.

Sen pitää olla kannuste tekemiseen. Heteropride onkin järkevä reaktio. Järkevä reaktio joka tehtiin esimerkiksi tänä vuonna. Kannatan mielenosoituksia ja kulkueita, vaikka ne ajaisivat mielestäni typerää asiaa. Tai vaikka ne perustettaisiin elefanttimarssilaulun hengessä. Se kun on rakentavampaa kuin ihmisten kimppuun hyökkääminen kaasuaseilla. On hyvä että tämä ajatustapa on saavuttanut suosiota myös ns. perinteisten arvojen kannattajien joukossa. Henkilöiden jotka olivat turhan ymmärtäväisiä kaasutuksen tapahduttua.
1: Henkilöiden jotka pitäisi pakottaa vaikka poliisikoulun kaasutusharjoitustilanteeseen kokeilemaan miten "vitsikäs ase" se on. ; Kuten eräskin horoskooppimaakari kuvasi tuota laitonta iskua. Hänestä kaasu on harmitonta. Siksipä on harmitonta jos hän ottaa sitä vastaan naamalleen täyslaidallisen. Sen verran voin sanoa kaasusta, että olen saanut valvotuissa olosuhteissa tilaisuuden kokeilla sitä. Olin ryhmästä se joka kesti sitä toisiksi eniten. Aika ikävää tavaraa se on. Se on niin pahaa kuin voit kuvitella pahimman kivun oleman. Jos kerrot sen kolmella. Kokemus on jotain jota ei pidä ajatella kaasuna. Kaasu ohjaa intentiot harhaan. Sitä pitää kuvitella naamalle heitettävänä tulena tahi happona. Vammat eivät ehkä ole konsistentteja, mutta se vastaa paremmin mielikuvia. Kunhan kerrot odotukset kolmella.

Sillä "Mieluummin HETERO PRIDE-viikko Helsingin keskustassa, jolloin voisi vapain ja iloisin sydämin tunnustaa olevansa HETERO! Heterojen vastustaminen on R A S I S M I A! ...S Y R J I N T Ä Ä!" Ajatus on itse asiassa hyvä. Siinä on vain erikoinen piirre. Siinä missä gay pride on ylpeyttä siitä että on homoseksuelli, on heteropride jotenkin leimautunut joksikin jossa ollaan ylpeitä siitä että vastustetaan homoseksuaaleja.

Sen sijaan että alkaisin puuhaamaan omaa heteroprovosoitumista ja lähtisin homojenvastustajien strategian tapaan lataamaan nyrkkejäni, olen päättänyt noudattaa liberaalimpaa tapaa. Tämä noudattaa kahta pääsääntöä. (1) Pidä ystävät lähellä, viholliset vielä lähempänä ja (2) Jos et voi voittaa heitä, liity heihin.

Jos hetero -pride marssitaan ensi vuonna, pyrin parhaani mukaan olevani mukana marssimassa. Sillä minun marssimanani se on nimenomaan heteropride, ei antigay -pride. En ole ylpeä siitä että olen R A S I S T I N E N  S Y R J I J Ä   I D I O O T T I - noin noudattaakseni kieltä jota normaali homojenvastustaja vielä juuri ja juuri ymmärtää ja kielipeliä johon hän on tottunut.

Itse asiassa toivoisinkin seuraa. Mielestäni jokainen heteroseksuaali liberaali joka on laillani ylpeä - ja mahdollisimman aktiivinen - heteroseksuaali voisi liittyä kulkueeseen tässä hengessä. Facebookin kautta ryhmään on ilmoittautunut vain 18 antigay -henkistä marssijaa - ja oikeat luvut ovat joko tätä suurempia tai pienempiä tai sen kokoisia (kuin ne voisivat olla jotain muuta). Joten tätä kautta on mahdollista liittyä kulkueeseen ja muuttaa sen perussanomaa! Tätä kautta mielikuva heteroylpeydestä saadaan kenties muuttumaan mediassa. Olisi ihanaa jos julkiheterous tulkittaisiin heterouden eikä homovastaisuuden hengessä.

Olisi ehkä mautonta marssia "enemmistön puolesta", kun se on aika helposti sitten tulkittavissa olevan vähemmistöä vastaan. Mutta tosiasiassa tilanne on se että heterous on vainottu enemmistö. Julkiheterouden imagon on valloittanut pieni ärhäkkä marginaali. Ääriliikesävyjä saava uskonraivoilijoiden ryhmä jolle mikään väkivalta, henkisestä kaasuiskuihin ei ole ryhmätasolla tuntematon edes modernina nykyaikana. Kristilliset potentiaaliset kaappihomot, homofoobikot tai ainakin homovastaiset ihmiset ovat varastaneet heterouden. Minusta se pitää ottaa heiltä talteen. Kuvaamaan paremmin suurta ryhmää nimeltä ylpeät heteroseksuaalit!

Ei kommentteja: