lauantai 24. elokuuta 2013

Pieni ajatus ; Teknologia, tuo inssipoikien juttu

Teknologiaa pidetään jotenkin miehisenä alana. Miehet ovat siitä yleensä kiinnostuneita ja naiset eivät. Kuitenkin kastellessani "Myytinmurtajien" myytinkorjausjaksoa, jossa oiottiin nuolia höyryllä jota saatiin Kari Byronin erilaisista erityisesti naisille suunnatuista tuotteista kuten naamanhöyrystimestä, oli minunkin pakko ihmetellä.

Sillä tosiasiassa naisilla on paljon sellaista teknologiaa, joka on naisille tuttua ja joka saa valtaosan miehistä ihmettelemään että minkälainen vajakki-ihminen tarvitsee moista härpäketurhaketta. Naisilla on valtava teknologinen alue, joka ei huuda teknologisuuttaan monelle miehelle koska he eivät oikein ole kiinnostuneita niistä.

Tässä kohden en nyt halua lietsoa erityisen vahvasti mielikuvia joissa mielenkiinnon kohteet olisivat kategorisesti naisten tai miesten aiheita. Mutta näkisin, että kyllä tässä on jotain eroa - olipa sitten pohjimmiltaan kulttuurisidonnaista tahi biologista, ero on selvästi olemassa.

Miettikääpä asiaa minuutti. Mitä jos nykyisten autotestien, hifimankkojen, kaukosäätimien ja aseöljytestien sijaan olisi lisäosa jossa olisi "Tekniikan Maailman uudet testit". Testeissä olisi ompelukoneet, hiusvärit, sukkahousut, rintamaitopumput, rasvaprosentti-vaa'at, ladyshaverit, kynsilakanpoistoaineet, hiuskihartimet ...

Ihan varmasti toimii tieteellinen metodi näihinkin. Vertailutestejä saataisiin irti. Voisi inaisesti vaikuttaa teknologian suosioon. Jos testit olisi pelkästään näistä, niin teknologia näyttäisi varmasti kovasti "naisten jutulta". Miehet ei kehtaisi sormellakaan koskea. Ja näin luotaisiin mielikuva jossa teknologia olisi naisten pesäalue jonne miehillä ei olisi asiaa.

Ei kommentteja: