perjantai 9. elokuuta 2013

Möröntorjuntaa

Moni ihminen on niin viisas että välttää lapsenvahdiksi joutumista. Tähän kenties paras keino on olla lisääntymättä. Kuitenkaan tämäkään keino ei ole aivan vedenpitävä. Sillä sitä voi joutua jonkun toisen lasten vahdiksi. Usein tälläinen meno on ilta-aikaan.

Tällöin voi tulla ikävät paikat, jos vahdittava lapsi ei vaikka halua nukkua. Silloin ei voi katsoa aikuisviihdettä vaan on huollettava napero petiin. Tämä voi olla vaikeaa jos tenava esimerkiksi pelkää sängyn alla olevaa hirviötä. Eikä heille auta sanoa että mitään mörköä ei ole, koska tämän vanhemmat ovat ennalta aivopesseet natiaisen tajuamaan että olet skeptikko joka ei ole riittävän avomielinen ymmärtääkseen totuutta. Mukula sanoo vain että samaa väität Joulupukista ja Jeesuksestakin! Siinä on vaikea paikka saada illan aikana tapahtuvaa pikaoppimista kakaran kaaliin.

Siksi on kenties käytännöllistä pelata mukana. Voi olla esimerkiksi viisasta tehdä voileipä möröille. Että se söisi sen leivän eikä sitä pikkuihmistä. Pian nokkela kersa kuitenkin tiedostaa että leipä on itse asiassa mörönhoukutin ja enemmän aperitiivi kuin varsinainen ateria. Ja tällöin hän voi keksiä sen, että hän levitteöee joka paikan täyteen muroja ja legonpaloja joihin kävelijä tarttuu. Ei ole myöskään järin kivaa, että kun öistä tarkastusta tekee, niin ennen näihin astumista huomaa että ovenkahva on sivelty voilla ja lapsi on valmiustilassa ja ampuu sinua kohti lasten jousiaseella.

Siksi lapselle on tehtävä se mikä on parasta. Hänelle on kerrottava totuus. Koko totuus. Moni ei luota siihen mitä tiede kertoo. Mutta minä luotan. Lapselle on kerrottava miksi aikuiset ovat niin rohkeita. Syy on se, että he juovat Kapteeni Morganin haavoittumattomaksitekevää juomaa. Sitä aikuisten limpparia jota eivät anna lapsilleen koska haluavat ahnehtia sen itse. Yleensä jo pari annosta riittää ja lapsi tajuaa voittamattomuutensa ja nukahtaa. (Toimii joka kerta!) Omakin olo paranee jos otat haavoittumattomaksi tekevää taikajuomaa vahdillekin. Silloin merirosvot voivat nukahtaa rauhassa yhdessä. (Hyvää yötä!)

Ei kommentteja: