torstai 8. elokuuta 2013

Kalkkeutunut muumio

Passiivinen tupakointi on kammottava asia. Jokainen tietää tämän. Siksi tupakointia rajoiteaaan. Tähän on tiettyjä perusteita. Savu kun on ilmassa joka taas leviää ilmastointikanavien ja avoimien ikkunoiden kautta asuntoihin. Passiivisessa tupakoinnissa omia haluja toteutetaan tuottamalla vahinkoa ja ärsytystä muille. Tupakka on terveysriski. Tämänkaltaiset syyt ovat riittäviä tuottamaan ärsytystä ja lakirajoitteita toimiin.

Siksi minua inhottaa naapurini. Hän loisii verovaroilla. Valtio maksaa hänen vuokransa ja hänen pankkinsa hoitaa maksut automaattisesti. Itse hän sen sijaan vain retkottaa kotonaan kaikki päivät. Tämä olisi vielä hyväksyttävää, jos hän olisi varovainen asuja. Mutta ei! Hän harrastaa aivan passiivisen tupakoinnin kaltaista toimintaa.

Tämä lättähattu on päättänyt mädäntyä. Jokaisen kotiinsa kuolleen pitäisi huolehtia siitä, että kuivaa ja muumioituu niin että ei aiheuta hajuillaan mitään häiriöitä naapurustolle. Moni ei ymmärrä tätä, ja he jäävät röhnöttämään kotiinsa kuukausiksi sen sijaan että olisivat aktiivisia ja toimivia osasia yhteiskunnassa. Haisevista muumioista onkin erityistä terveydellistä haittaa sekä astmaatikoille, hengitystiesairauksista kärsiville että lapsille. Muumioituva naapuri alentaa asuntojen arvoa. Muumioitumisen kieltämiseksi kenenkään ei tarvitse olla lapsi, sairas eikä sairastua. Se voitaisiin kieltää jo siksi, että sen tuottama hajustus on tavattoman epämukavaa, harmillista ja vahingollista niille ihmisille, jotka eivät halua kärsiä toisten tuottamista ongelmista.

Siksi onkin törkeää että osa näistä muumioitujista norkoilee kotonaan jopa vuosia! Siksi asialle olisikin tehtävä jotain!

Kohteliaisuutta on turha odottaa. Muumioitujat ovat sellaista yhteiskunnan pohjasakkaa jolla ei ole omaatuntoa tai sympatiaa naapurin kärsimyksiä kohtaan. Mikään puhe ei mene perille. Melko tehokasta on vaatia muutosta asuntöyhtiön kokouksissa. Niihin tulee ihmisiä vain melko harvoin, joten kahden kolmasosan määräenemmistön hankkiminen on helpompaa. Näiden tuomat normit tuovat kuria ja rotia talonyhtiöön. Kaikista tehokkainta on tietysti levittää talonyhtiöön närkästynyttä tunnelmaa ja muistaa lähettää lehtiin mielipidekirjoituksia ja lähettää ahkerasti viestejä kaikille mahdollisille tekstiviestipalstoille. Myös suomi24 valittaminen on havaittu tehokkaaksi ratkaisuksi!

Ei kommentteja: