maanantai 2. joulukuuta 2013

Pieni huomautus : Hulluja nuo uskovaiset

Uskovaiset loukkaantuvat jos heitä kutsuu hulluiksi. Että usko on mielenterveyden häiriö. Näyt hallusinaatioita. Ihmisen kokemusmaailman medikalisointi on tälläisissä lausumissa kauheaa. Ateistit ovat militantteja, loukkaavia ja ilkeitä kun tekevät tämänlaisia väitteitä.

Sitten samanaikaisesti moni kannattaa turkkilaista näkemystä, jossa autistit ovat ateisteja ja vielä enemmän, ateismi on autismin yksi muoto. Ja että ateismi on aivovaurio, jota pitäisi hoitaa lääketieteellisenä ongelmana. Samoin leppoisassa suomessa se leppoisampi kirkko - eli ortodoksikirkko - esittää aivan suorasanaiesti, että ateismi on paitsi hengellinen häiriö niin myös mielenterveyden häiriö. Laajasta määrästä uskovaisista tämä on asiallista ja niin syvällistä. Siinä ei ole mitään ilkeää, kun siinä lähinnä todetaan karuja tosiasioita.
Kirjoittaja aikoo rakentaa uuden uskonnon heti kun saa suoritettua opintonsa psykopatiassa ja saa loppututkintonsa skitsofreniassa.

2 kommenttia:

Tuomoh kirjoitti...

Tämä Nektarios Eginalainen, johon tuossa ortodoksien artikkelissa viitataan, oli nuorempana yrittänyt ihan vakavissaan lähettää kirjeen Jeesukselle. Tiettävästi järki ei toiminut paljon sen paremmin vanhempanakaan.

Nämä lienevät juuri niitä tyyppejä jotka ovat parhaita asiantuntijoita päättämään ja tuomitsemaan toisten mielenterveyden. Vakaalla kokemusasiantuntijuudella.

MrrKAT kirjoitti...

Googling "Jumalan hullu" antaa 4750 osumaa. Joukossa "Johannes Kastaja - Jumalan hullu" EVL:n sivuilla

Suuttuuko Johannes tai uskovaiset Johanneksen puolesta evl:lle ?

http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/kes97/johankas.htm