tiistai 10. joulukuuta 2013

Pieni ajatus ; Darwin oli väärässä!

Darwin oli väärässä.
* Hän oli väärässä verenperintömallissaan jossa perintöainekset sekoittuvat-laimenevat sen sijaan että olisivat irrallisina geeneinä. (Jolloin esimerkiksi valkoinen ja punainen johtaisivat vaaleanpunaiseen jälkeläiseen.)
* Hänellä oli hyvinkin lamarkistisia näkemyksiä periytymisestä ja ominaisuuksien ilmenemisestä.
* Hän ei selittänyt variaation lähdettä ja mutaatioita, saati puhunut sattumasta siinä mielessä kuin se nykyään on tarpeen.
 * Hän laittoi hyvin paljon painoa jalostuksen avulla tehtyihin muutoksiin ja rakensi näin tarpeettoman teleologisen analogian.
* Darwin oli vakuuttunut Paleyn kelloseppävertauksesta.
* Darwin uskoi Loch Nessin järven pinnan olleen korkeammalla. Muodostelmat paljastuivat myöhemmin jään sulamisvirtausten aikaansaamiksi.
* Darwin piti naisia miehiä tyhmempinä.
* Darwin uskoi että vammaiset ovat keskivertoihmistä karvaisempia koska nämä heijastelivat primitiivisten ihmisten piirteitä.
...

Sen sijaan Darwin olisi voinut olla väärässä, mutta paljastuikin rohkeaksi ajattelijaksi jonka näkemykset ovat nykyäänkin validia tiedettä :
* Maan geologinen ikä. Darwinin teoria vaati tätä ja ilman sitä evoluutiosta ei jäisi mitään jäljelle. Asia ei hänen aikanaan ollut täysi ilmiselvyys.
* Lajiutumisen, variaation ja luonnonvalinnan käsitteet, jotka ovat nykyään niin itsestäänselviä että paatuneinkin kreationisti hyväksyy "mikroevoluution".
* Eri eläinryhminen yhteinen kantamuotoajattelu.
* Seksuaalivalinnan rooli jonain jossa naisella ja hänen päätöksillään on vaikutusvaltaa.
...

Ja erikoista kyllä, aina kun joku sanoo nykyään että Darwin oli väärässä, hän olettaa että kysymys olisi yhteisestä kantamuodosta kehittymisestä, joka on aivan hyvää tieteellistä ajattelua. Ja mutaatioista ja niiden satunnaisuudesta josta Darwin ei puhunut mitään.

Samoin joskus Darwinin nähdään olleen väärässä koska joillakuilla on ollut evoluutioon liittyviä eettisiä ja poliittisia näkemyksiä. (Esimerkiksi näkemys siitä että valtion pitää jalostaa ihmisiä on astetta eri kysymys kuin se voidaanko ihmisiä jalostaa. Ja nykytiedon mukaan ihmisiä voidaan aivan täysin jalostaa. Valtaosan mielestä se vain ei ole eettistä. Joten Darwin ei ole tässäkään tehnyt mitään virhettä.)

Sen sijaan Darwinin oikeista epäonnistumisista ei hänen mielestään saa puhua koska Darwin on evolutionisteille jonkinlainen profeetta joka ei saa erehtyä missään koska jos joku Profeetta epäonnistuu jossain, hän ei ole enää täydellinen ja uskonnollisen fanatismin vaatimalla auktoriteetilla luotettava. Jolloin hänen näkemyksiinsä ei pitäisi luottaa missään.

Ei kommentteja: