lauantai 21. joulukuuta 2013

idiootti militantti taisteleva ateisti junassa

Hulluksi tullut kristitty on jonkinlainen arkkityyppi. Äänien päässä kuuleminen asenteella jossa moraali on auktoriteettilähtöistä on tietysti jotain joka tuntuu helposti aiheeseen liitettävältä. Tämän vuoksi siitä on tietysti tullut helppo herjaus. On hyvä kyseenalaistaa harhaisten mielenterveys hyvinkin syvästi. Kenties samasta syystä uskovaisten on helppoa ohittaa koko asia.

Mutta osaavat sitä ateistitkin. Junassa oli ilmeisesti erilaisia mielensekoitusaineita nautiskellut herra, ilmiselvästi ateisti. Ja ilmiselvästi militantti taisteleva ateisti. Siis hahmo jota olen pitänyt jonkinlaisena taruolentona joita esiintyy lähinnä Piispa Jolkkosen fantasioissa. Tätä kautta moni voinee samastua kristittyyn joka kohtaa "äänet päässä" -kortin.

Herran sisältö oli se, että hän selitti että uskovaiset ovat lampaita ja että lampaat tulee teurastaa. Hän huutosönkötti olevansa tähän hyvin valmis tähän tekoon isänmaan puolesta. Huuto jatkui että vasikatkin tulee teurastaa. Pian teurastettiinkin sitten jo lehmiä koska niistä tulee vasikoita. Tunne oli kova, huuto samaten.

Selvää oli, että tämä mies oli pässi. En tiedä mitä hänen pitäisi itselleen tehdä mikäli hänen analogiaan perustuvalla teurastusmyllyllään on väliä. Tosin ihmettelen syvästi hänen suhtautumistaan eläimiin, joten analogiamylly ei liene kovin laadukas etiikan mittari. (Ei mulla muuta.)

Ei kommentteja: