torstai 13. maaliskuuta 2014

Mielikuvaharjoittelun voima (eli miten miekkamies päihittää katolisen rangaistusmenettelyn)

Nunnien "rangaistukset" ovat
aina korkeintaan "haasteita"!
For honor and disobedience!
Katolisissa sisäoppilaitoksissa on menneinä aikoina pidetty rangaistuksena sitä, että sääntöjä rikkonut oppilas on asetettu seisomaan kädet sivuille levällään. Kämmenien päälle on laitettu kirjoja. Niitä on sitten pitänyt pitää paikallaan. ; Tämä on harjoitteita jotka kuulostavat keveiltä. Harjoite ei ole vaarallinen. Mutta se on yllättävän raskas ja kivulias. Varsin pian ihminen todellakin huomaa katuvansa.

Tätä kipua vastaan voi tietysti taistella suoraan. Mutta jääräpäisyys on tässä jotain jonka kasvaminen (lineaarisesti) kasvattaa jaksamisaikaa yhä vähemmän ja vähemmän (suppenevasti). Mutta asiaan on kiertotie.

Miekkailussa käytetään jonkin verran struktuuriharjoituksena harjoitteita joissa miekkaa pidellään paikallaan pitkiä aikoja. Harjoitteen tarkoitus ei ole opettaa kivunsietoa vaan raajojen oikeaa asettelua. Oikealla asettelulla asentoja voi pitää yhä kauemmin ja kauemmin. (Kasvu lineaarista.)
* Tällä on merkitystä erityisesti renessanssiajan rapiirin kanssa, koska niiden kanssa käsi on koko ajan enemmän tai vähemmän koholla.
* Mutta se merkitsee paljon myös "pitkän miekan" kanssa. Hyvä asettelu kun on ergonomiakysymys ja hyvä struktuuri jota ei pidetä yllä voimalla auttaa jaksamaan pidempään ja tehostaa tekniikoita.

Kun asento on kohdallaan, tarvitaan kuitenkin vielä mielikuvia. Sillä mielikuvien mukaanottamisella saa hyvin pienellä muutoksin valtavan paljon lisää aikaa siihen miten kauan voi pysytellä liikkumattomana. Esimerkiksi katolisten kirjarangaistuksen kohdalla ei tarvitse muuta kuin ottaa oikeat mielikuvat avuksi. (Kasvu eksponentiaalista.)
* Jos kämmeniä pitää pitää alaspäin, voi kuvitella kämmenien alle katoliset puupäiset tontut, joiden kalloa haluaa painaa maahan, mutta nämä kovapäät vain punnaavat pystyyn.
* Jos kämmeniä pitää pitää ylöspäin, tarvitsee vain kuvitella pari näsäviisasta 10 -vuotiasta tai sillä tasolla olevaa itseä hieman lyhyempää katolista kaapuveikkoa, kuvitella että omien käsien etusormi ja keskisormi on näiden sieraimissa, ja että nostat näin näitä ärsykköt tilanteeseen josta he eivät voi paeta - samalla kun näiden sieraimet kannattelevat käsiäsi.

Puolalainen sukutaustani vaatii katolisten päihittämistä, ja miekkamieskunniani kieltää heille alistumisen. Siitäs saatte!

Ei kommentteja: