perjantai 5. marraskuuta 2010

Hilparille töitä. (GRAAH!)

Prozacville -sarjakuvassa pidettiin hauskaa sille, miten moni psykologian diagnoosi on käytännössä epämiellyttävän piirteen määrittäminen sairaudeksi. Jutun aiheena oli "Arsehole Personality Disorder", joka luokiteltiin neljään alatyyppiin (1) discouraged (lannistunut) (2) impulsive (impulsiivinen) (3) petulant (kärttyinen) ja (4) self-destructive (itsetuhoinen).

Keskustelujen puolella käytiin paitsi sitä, miten tässä määritellään luonteenpiirteitä jotka eivät ole "kivoja" sairauksiksi, myös sitä miten luokituksen saaminen voi olla helpotus tai antaa roolin, luvan tehdä jotain asiaa. Ja miten toiset voivat diagnoosin vuoksi käyttäytyä erikoisella tavalla.

Tänään minulla olisi intoa määritellä ties kenet tälläiseen "APD" -luokitelmaan. Päivä oli objektiivisesti katsottuna "pitkä ja kumma".

Aamu alkoi sillä kun näin lehdessä kuvia siitä miten Tiger Woods patsasteli miekkojen kanssa. Hän kuitenkin saanee armon oikeudesta, koska hän saanee saman olon toistuvasti kun hän katsoo amatöörigolfareita. Siksi en osta golfmailaa, tee sillä vastemielisiä, luonnonvastaisia ja muutenkin perverssejä asioita, ota tästä kuvaa ja lähetä tätä Woodsille tuijoteltavaksi. Että tässä koomista pikku piristystä aamuun Teillekin herra Woods.
1: Oikeasti olin kylläkin huvittunut, mutta mielessäni vitsi toimi paremmin näin, epätotena. Huvittuneisuus ei sopisi "nuori? vihainen mies heittää APD -diagnoosia sarjatulella muille vaikka ainut joka määritelmään sopii on hän itse" -teemaa.

Vakavalla, vitsit unohtavalla, linjalla eläinten hyvinvointi on iskenyt kovasti.
1: Lapissa maakotka on kuollut pitkällisesti kun sitä on ammuttu haulikolla. Joku jonka äly ei ole riittänyt mihinkään järkevään ja jonka kyvyt eivät ole taipuneet masturbointiinkaan on purkanut paineitaan väärällä keinolla. Ampumataidoton luuserimme ei ole edes osannut ampua kunnolla, koska kotka kuoli vasta pitkän ajan päästä Jos tietäisin hänet, lähettäisin hänelle kasan näppylähansikkaita ja liukuvoidetta sekä kuvallisen opetusohjeen masturbointiin. Että saa jotain kyvyilleen riittävää tointa hän. Sitä harjoitellessaan hän voi samalla hokea mielessään "Asento, jyvä, hengitys, puristava laukaus."
2: "Oikeutta eläimille" on käynyt kuvaamassa turkistarhamateriaalia. Tiedän että kunnollisiakin turkistarhoja on, mutta materiaali on silti sellaista että vaikka se edustaisi marginaalia, heidänlaisensa saavat minut häpeämään sitä että olen koulutukseltani maaseutuelinkeinolainen. Jalattomia kettuja on pidetty kauan eikä niitä ole lopetettu. Vaikeneminen karhunrauta -aiheesta kertokoot mitä ajatuksissani pyörähti.

Myös Kirkko teki minulle pettymyksen. (Taas. Ja tuplana.)

Kuten jotkut ehkä muistavat, kirkon reagointi herätti minussa jopa lähentymisen tunteita. Helsingissä olevat mainokset kirkkovaaleista saivat jopa hieman tutustumaan ehdokkaisiin. Jos vaikka liittyisi ja äänestäisi. Kenties lannistuin liian helposti, mutta tuntui siltä kuin äänestys tarjoaa "pseudovaikuttamista", jossa tarjotaan käytännössä "äänestys on mahdollisuus vaikuttaa" -korttia joka on yhdistettynä siihen että tarjolla on "samaa vanhaa joka takaa ettäentinen pysyy". Vaihtoehdot olivat sopivia jollekulle muulle, joten ilmeisesti näiden joidenkuiden muiden halutaan kuuluvan kirkkoon ja maksvan kirkollisveronsa. Minä en ole joku muu, joten tulkitsen että kirkosta eroamiseni oli erityisen oikea ratkaisu. Kirkon valikoimassa ei ole minulle sopivaa tarjontaa, jonka kaltaisia saada vaikka kirkollisvaaleissa läpi tekemään asioita joita haluan - kuten murskaamaan ja vastustamaan viidesläisiä suorasanaisesti, joka on silmissäni erittäin eettistä ja jaloa ja jokaisen kristityn primaarivelvollisuus.

Kuitenkin vielä isompi kirkon aikaansaam "APD -temppu" oli lisätutkimus kirkosta eroamiseen. Tutkittiin onko netin kautta eroaminen laitonta.
1: Tässä ratkaisussa pistää silmään etenkin ajoitus. Entiset selvitykset ei näyttäneet ongelmia ja toiminta on pyörinyt samanlaisena vuosia. Nyt yht'äkkiä asiaa vedetään kovalla innolla eteenpäin. Tilanne näyttää ihan oikeasti siltä, kuin jos "kirkko hoitaa monen silmissä asiansa huonosti -> kirkosta erotaan kuin se olisi tosi hippopmuotia" ja paikataan tämä siten että ei muuteta toimintaa joka olisi eettisesti vahva ratkaisu, vaan vaikeutetaan kirkosta eroamista joka on epäeettisesti vahva ratkaisu. Toiseksi hauskalta näyttää sijoitus.
2: Kirkkoon liittymisen nettisivuja ei ole laitettu samaan tutkimukseen. Tästä tulee kuitenkin laskuja. Jos joku vaikkapa minun nimen ottaisi pois kirkon jäsenlistalta, säästäisin rahaa. Ja jos minusta tuntuisi pahalta, voisin vaikka lahjoittaa sen summan jälkikäteen kirkolle. (Tuskin olisi riviuskovalla kovin isoa palautusintoa tässä tilantein.) Mutta jos minut liitetään kirkkoon ilman lupaa - internetlomaketemppuhan sekin on - menetän ihan konkreettista rahaa. Todennäköisesti tililtäni menisi isojakin summia, koska olen niin PA että nostan rahaa tililtäni vain hyvin hyvin harvoin. Tilini on sitä varten että palkka menee vuokraan ja muuhun "kiinteisiin kustannuksiin" ja puoliso, jonka roolina on muuttuvien kustannusten hoitaminen heittää ne rahat joita käytän vaihdon välineenä. Tilanteen huomaisi siitä että velkoja olisi pesäpallomailan kanssa karhuamassa rahojaan. Kirkosta eroaviin primarisoitunut kielto on lisäksi vihjaileva jota seuratessa helposti unohtuu että lomakkeen väärentäminen on joka tapauksessa rikos.
3: Tämä johtaa epäbalanssiin tilanteeseen. Kirkkoon liittymistä helpotetaan mutta siitä eroaminen muuttuu hyvin vaikeaksi. Itse muistan oman eroamiseni. Kirkkoherranvirastossa vierailuun piti järjestää aikaa. Se oli auki todella typeriin aikoihin, jotka sovittuivat juuri siten että aamuvuorossa lähden töihin niin aikaisin että paikka ei ole auki ja poistun sen jälkeen. Ja iltavuorossa visiitti juuri avautuessa johtaisi myöhästymiseen töistä. Minun piti järjestää tiiviissä ja hektisessä työyhteisössä itselleni vapaapäivä keskelle viikkoa temppua varten. Uskoisin että enemmistö ei halua tälläistä showta. Tämä herättää epäluuloa sitä kohtaan että voiko pian enää lainkaan internetin kautta erota vai viedäänkö tämä keino jälleen pois. Tässä tapauksessa tekisin eroamisen ihan varmuuden vuoksi. Sillä tarpeen ja halun tullen sitä ei voisi enää tehdä samalla helppoudella.
+ Itse asiassa tuo valitus johti siihen että sen on paras mennä läpi. Ainut tapa jolla valittaja saa silmissäni mitään eettistä arvoa, ihmisarvoa, eläinarvoa tai miekanpitoarvoa, on se että syytöksissä on oikeasti perää. Jos valitus kariutuu se kertoo vain ja ainoastaan asennevammasta ja siitä minkälaisiin epätoivoisiin temppuihin sitä ollaan valmiita. Niin valmiita että mennään asiasta valittamaan ihan oikeasti eikä vain mielessä. Tätä kautta minulla on tilanne jossa:
___+.1: Nettipalvelin on laiton, valitusteko oli oikeutettu. Mutta eroaminen vaikeutuu niin että kirkosta eroaminen oli oikea ratkaisu. Eroamisesta on tehty niin vaikeaa että minunlaiseni ihmisen, eli ihmiset jotka harkitsevat asioita miettivät niitä ja ovat valmiita muuttamaan mielipiteensä ja valmiita toimimaan vakaumuksensa mukaisesti, on turvallisinta olla kuulumatta tälläiseen byrokraattiseen sidontajärjestöön.
___+.2: Teko oli asiaton, jolloin kirkko pitää sisällään vastemielistä kuonaa joka on valmis epätoivoisen asennevammaisiin pyhän sodan akteihin- tekemättä tälläisille toimijoille mitään. Tälläiseen tahoon taas ollaan kuulumatta boikottisyistä. Ja se ei ole mikään muoti -ilmiöeroaminen vaan toiminta nimen omaan etiikan, korkeampien arvojen ja ihmisyyden vuoksi. Siis kaiken sen asian, jonka puolestapuhujana kirkko esiintyy. Mutta jonka ilmeisesti saavuttaa helpoiten sen ulkopuolelta.

Tämän lisäksi sain perääni vanhan tutun "kommenttibotin". Sellaisen joka on oikeasti ihminen vaikka ei pitäisi. Hänen tapanaan on parantaa eräiden fundamentalistikristillisten sivujen googlehitratingia tekemällä mainostyyppisiä kommentteja jotka ovat sisällöllisesti puhdasta copy-pastea (linkkiä ja linkin takana olevaa sisältöä). Usein kommentti ei edes sivua aihetta kuin jonkin erikoisen mielikuvituksen kautta, parhaimmillaan linkki on spin off, pahimmillaan täysin offtopic. Aikaisemmin yritin jopa kommentoida henkilön mainoksiin, mutta hän ei interaktioinut takaisin. Toiminta on ollut identtisenä jo muutamalla eri rekisteröidyllä nimellä. Olen päätynyt kokeilujen jälkeen vain raa-asti poistamaan koko kommentit ikään kuin niitä ei koskaan olisi ollutkaan. Syy on epäihmisyys : Ensin ihminen ei ymmärrä eikä halua ymmärtää varsinaista tekstiä johon mainoksensa lykkää, koska muuten hän tajuaisi miten asiasta ohi ne ovat. Sitten hän odottaa että muut olisivat halukkaita ja viitseliäitä tekemään toisin kuin hän itse, ja lukemaan tekstit. Ilmeisesti hänellä on hoppu mainostaa muualla joten yhden linkin kritiikkikään ei tule yleiseen tietoisuuteen. Minun panokseni seuraisi siihen että korkeitaan joku marginaalinen osa linkeistä on koristeltu. Annan hänen toimia muualla - jossa tiedän tämän toimivan. Ignoroin siellä. Jos tälläinen älykkäästi suunniteltu mekaaninen robotti jonka aivojen paikalla on suriseva laatikko haluaa minulta mainostilaa jolla nostaa (omaa tai pakkomielteisesti ihaillun) virtuaalihauista googlen osumissa, saa toki tehdä niin kunhan vaan ostaa sitä reilin rehdisti ja maksaa siitä sellaista ihan oikeaa rahaa. Ja riittävästi. Siihen asti vain deletoin. (Tosin deletoimisesta tuli hyvä olo. Vähän kuin olisi paiseen puhkaissut.)

Lisäksi meillä on alueella tehty jotain isompaa remonttia. Tämän seurauksena meillä on melkein joka päivä aikoja jolloin ei saada lämmintä vettä. Olemme muuttamassa hyvin pian, joten en hyödy tästä remontista. Olo on sellainen, että olisi ollut mukava jos olisivat siirtäneet remontin kevääseen. Onneksi asiaa lohduttaa uusi asunto jota kävimme katsomassa Keravalla. Se on siisti, siinä on komea McDonalds -näköala ja se sijaitsee hyvien kulkureittien keskellä. (Huom: ei varrella.) Muuten talo on oikein sievä ja mukavan oloinen. Tosin pidin vanhasta kämpästä tunnetusti aika paljon, pidin siitä jo 1 asumispäivänä ja 10 vuoden aikana siihen on kiintynyt. Muuttoruljanssin ajattelukin vituttaa hieman. Päätimme delegoida murheita maksetuille ammattilaisille, kun halvalla sai.

Kiitos yllä mainittujen olen tällä hetkellä "discouraged, impulsive, petulant and self-destructive person". Tunnetila- ja maailma on tunnetusti sellainen että vaikeneminen olisi viisain vaihtoehto. Mutta koska pimahtaminen on jälkikäteen hauskempaa, päätin tehdä sen.

Ei kommentteja: