torstai 19. kesäkuuta 2014

Pieni huomio ; Toisten troijan hevoset ovat parempia kuin toisten

Verkkouutiset kertoivat siitä miten britanniassa ei enää saa opettaa kreationismia kouluissa. Uutisoinnissa oli erikoista, että se otsikoi siten että kreationismi laitetaan pannaan. Ja panna taas on jotain jota tehdään dogmaattisista syistä. Moni kreationisti toki ajatteleekin näin. Että puhutaan evolutionismista joka dogmaattisesti laittaa kirkonkiroukseen. Ja että tässä sitä ollaan yleisesti uskontoa ja erityisesti kristinuskoa vastaan. "Britanniassa on jo pitkään väännetty kättä siitä, sisältyykö julkisrahoitteisten niin kutsuttujen vapaiden koulujen oikeuksiin mahdollisuus opettaa uskonnollisia teorioita osana tiedeopetusta."

Koska kreationismi ja Intelligent Design ovat ikuisuusaiheita, ihmettelin lähinnä sitä mikä oli ajanut kohti tämänlaista ratkaisua. En toki halua että kreationismia erityisesti opetettaisiin missään. Mutta toisaalta olen tottunut siihen että kreationismia kuitenkin solutetaan opetukseen. Ja että tälle ei oikein haluta tehdä mitään.

Asian taustana onkin aktivismi. Mutta ei niiden tavanomaisten kristillisten tahojen. Huomiota oli syntynyt kun islamistiset tahot olivat käyttäneet hyväkseen kreationismiin liittyviä käytänteitä. "Kohu sai alkunsa, kun brittiviranomaiset saivat maaliskuussa tietoonsa vuodetun kirjeen, jossa pieni joukko ääri-islamisteja suunnitteli, kuinka Birminghamilaisia kouluja voitaisiin ottaa haltuun sisältä päin ja kääntää islamilaisiksi. Kirjeen laatija muun muassa kehuu, kuinka yksi rehtori on jo saatu korvattua uudella ja kehottaa vanhempia valittamaan koulujen johdosta ja opetuksesta, jotta koulujen nykyistä hallintoa saataisiin korvattua muslimeilla." Porsaanreikiä käytettiin jotta islamistien mielestä Oikeita Arvoja saataisiin esittää positiivisessa valossa ja tätä kautta saada oppilaat myötämieliseksi islamilaisille arvoille. Valituksin saadaan muutosta jossa omaa uskoa loukkaavat kohdat opetuksesta saadaan pois ja tilalle saadaan omalle vakaumukselle kohteliaampia kirjoja.

Käytänteet ovat tuttuja kristittyjen kreationistien toiminnasta. Tästä ei voi oikein päätellä muuta kuin että Nyt shokki onkin syntynyt siitä että kristittyjen vaivalla laadittu poliittis-uskonnollinen peli oli valjastettu islamilaisen harhaopin levittämiseen. Ja siksi lainmuutokset joita on tavoiteltu aiemmin - kuten ID:n hullujen vuosien aikana ennen Doverin oikeudenkäyntiä - ja jotka eivät ole menneet läpi ovat nyt sitten "saavuttaneet kriittisen massan". Tästä voi päätellä sen, että;
1: Jos akateemikko Barbara Forrest kirjoittaa kirjan "Creationism's Trojan Horse" jossa kristittyjen strategioita ruoditaan, niin yhteyksiä troijan hevosesta pidetään naurettavina fabrikaatioina ja evolutionistien harrastaman asiattomana pilkkaamisena. Senkin jälkeen kun Discovery Instituten "Wedge" -dokumentti oli yleistä tietoa. Dokumentti joka esitti virallisen tavoitesuunnitelman jossa esimerkiksi haluttiin että "naturalismi" ajetaan kulttuurista taiteita myöten. Sitä pidettiin irrelevanttina, koska suurimman toimijan toimintaplan jonka alla toimivat suuret nimet Dembskistä Beheen oli merkityksetön.
2: Mutta yksi eiakateeminen kohu jonka ytimessä on yksi vuotanut kirje. Niin johan alkaa tapahtumaan. Heti kun tekijät eivät olekaan kristittyjä vaan islamilaisia.

Olen hyvin hyvin eikannustunut. Selvästi kristittyjen oikeudet uskonnon ilmentämisessä ovat kautta maailman vahvemmalla sijalla kuin muiden ihmisten.

2 kommenttia:

MrrKAT kirjoitti...

Ohoh !

Mitä opimme tästä ? Että puolikuu on kammottavampi uhka kuin vehnäjauholonkerot(spagetti)?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Ehkä tärkein on kuitenkin se, että tämän mukaan on olemassa maailmankatsomus jota vihataan vielä enemmän kuin "naturalisteja=ateisteja=kommunisteja=ateisteja=evoluutikoita=natseja". Selvästi tässä on otettu nyt puoli.

Suomessa saattaa asiat olla toisin päin. Onhan esimerkiksi Puolimatka (>aka. mies jolla on wikisodan ehkäisyn vuoksi suojattu hikipediasivu) teoksissaan aivan itse korostanut sitä että Calvinin näkemysten mukaan jokainen on syntyjään Teisti ja kaikki ateistit valehtelevat muille ja kenties itselleenkin. Ja tietää tämän jollain tasolla.

Tässähän toki noudatetaan ID:tä enemmän sen ihanteen mukaan kuin Discovery Institutessa jossa kristillisyys on aika vahvasti se pääteema, tavalla jossa muut ovat saivarteluvaihtoehto lakituvalle. Puolimatka on vahvemmin teisti. Kenties häntä ei islamilainen uskonujutus ahdistaisi yhtä paljon. Mutta briteissä menee näköjään prioriteetit kuitenkin toisin.