lauantai 30. tammikuuta 2010

Turisti elintasopakolaisena.

Usein elintasopakolaiset, eli ihmiset jotka muuttavat köyhistä oloista rikkaampiin, yhdistetään Afrikkaan ja muihin köyhiin maihin. Tämä on tietysti iso ihmisryhmä, ja esimerkiksi Espanjan appelsiinilehdot ovat hyödyttäneet näitä.

Kuitenkin tälläistä siirtymää on muuhunkin suuntaan. Kuulin nimittäin, että eräs ihminen oli menettänyt yrityksensä, ja siirtynyt elämään Intiaan. Jotain työttömyystukia tai vastaavia hän ilmeisesti on onnistunut saamaan. Intiassa eurooppalainen raha on paljon enemmän. Nämä surffipummit ovat tietysti mielenkiintoisia. He siirtyvät toiseen maahan, mutta he eivät asu siellä normaalisti. He ovat elämäntapaturisteja.

Näistä on tehty elokuvakin. "Beach". Siinä turistit ovat eristäytyneet omaan kommuuniinsa. Heillä on lupa oleskella alueella. Mutta he eivät ole varsinaisesti yhteydessä ihmisiin muuta kuin länsimaalaisina. Elämän arvot ovat ulkoisesti eksoottisia, mutta sisältö on länsimaista alkuperää.

Elämäntavassa eletään vaatimattomasti, ja tehdään sen verran työtä että voidaan vietää jatkossakin hauskaa. Ulkomaailmasta haetaan eurooppalaisia iloja, kuten lehtiä, pattereita ja muuta vastaavaa hyödykettä. Muuten elämä on uimista, lentopalloa ja muuta mitä turistit tekevät.

Paikka on eri, ihmiset ovat samanlaisia.

Ei kommentteja: