tiistai 1. huhtikuuta 2014

Varovaisesti sen kuravetenne kanssa

Aprillipäivä on valehtelulle ja huijaamiselle omistettu pyhäpäivä. Tämänlainen päivä onkin taatusti tarpeen, sillä se opettaa että olemme erehtyväisiä, epätäydellisiä ja huijattavissa.

Ja tätä kautta se, ikään kuin leikin tavoin, valmistaa meitä selviämään maailmassa jossa jokaista valehtelua ei ole kuitattu "aprillia, syö silliä" -huudoin. Ja kuten leikkiminen on eläimilläkin tarpeen sen elämän keskeisien taitojen harjaannuttamisessa, on aprillipäiväkin merkittävä terveen skeptisyyden taitoamme harjoittava leikki.

Kuitenkin jos elämää ajatellaan, voi todellakin olla kuten fok_it -sarjakuva sen esitti. Että joskus elämä tuntuu niin isolta pilalta, että ei ikään kuin voi muuta kuin odottaa että koko elämä on jokin hirmuisen omituinen aprillipila, joka on sitten tullut ikään kuin otettua vakavasti.

Sillä osa ihmisistä elää valehtelusta. Harjoituksen tarve tulee vastaan usein. Esimerkiksi Kristillinen oikeisto käyttää hyväkseen sitä, että 10 käskyä ei kiellä valehtelua. 9. Käsky kieltää väärän todistuksen lähimmäisestä. Tämän vuoksi onkin kehitetty erityinen käsite lying for Jesus. Jos valehtelee pelastaakseen ihmisen Helvetiltä ja kootakseen kristityt yhteen niin että he välttävät kiusakuset, on teko aivan suvaittava.

Tälle tielle on lähtenyt esimerkiksi Regnerus. Hän tuli taannoin tunnetuksi tutkimuksesta jonka mukaan homoseksuaalit ovat huonompia vanhempia kuin heteroseksuaalit. Hän oli näkemyksineen politiikassa. Hän kokosi kristillisen oikeiston yhteen ja puolusti heidän asiaansa aina lakituvassa asti. Nyt hän on hieman vaikeuksissa, sillä kriitikot ovat pitkään nostaneet esiin sitä että hänen tapansa tehdä tiedettä ei ollut hyvä. Asiassa on nyt tullut hieman ikävä piirre. "But fellow academics have taken issue with everything from the origins of Regnerus’ study (two conservative groups that oppose gay marriage paid the associate professor $785,000 to commission it) to his population sample (which was limited to children born long before same-sex marriages became legal anywhere in the U.S.). The most damning criticism centers on Regnerus’ admission that he deliberately structured his study to compare children whose parents had a same-sex relationship with those who grew up in opposite-sex households undisturbed by separation or divorce." Kysymys on siis siitä että on tarkoituksella tiedetty mikä tulos halutaan ja sitten on manipuloitu tietoisesti tutkimus siten, että se tuottaa tuon halutun ennaltapäätetyn tuloksen.
1: Tutkimuksen vääristyneellä otannalla on erikoinen seuraus. Nimittäin se, että kun katsottiin näitä rikkinäisiä perheitä, niin rikkinäisten perheiden kärsivät lapset ovat syntyneet heteroliitossa jossa toinen on salannut suuntautumisensa ja leikkinyt heteroa. Tästä seuraa hieman huvittava tilanne : "The sociology department is right to distance themselves from this. It’s a terrible study designed to reach a predetermined conclusion and the data had to be distorted for that purpose. The irony is that most of the children in the study from “gay dads” or “lesbian moms” were actually the product of a marriage where one of the partners was hiding, or denying to themselves and others, their homosexuality. That situation is almost always terrible for everyone involved. And guess what? Letting gay people get married and accepting them as equal is the way to prevent that from happening."

Se, että tämä paljastus tapahtui aprillipäivän tienoolla on vain sattumaa. Mutta olen kuullut että kristityt ovat ikuisuuteen tähtääviä olentoja joille ajallisuus ei ole samanlaista kuin tavallisille kuolevaisille. Kun ottaa Jeesuksen sydämeen voi olla joulu joka päivä. Ilmeisesti myös aprillipäivä.

Ei kommentteja: