keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tyttöjenkesyttäjät

Jos katsotaan pintapuolisesti, "Peter Pan" on hyvin samantapainen kuin "Twilight". Molemmissa päähenkilönä on poika/mies joka pysyy ikuisesti nuorena ja joka livahtelee nuorten tyttöjen huoneisiin. (Ei sillä että paheksuisin ; Olen itse elänyt tämänlaista elämää lukuunottamatta sitä ikuista elämää. Ja rehellisesti sanoen ilman niitä tyttöjä. Ja koska olen pitkä mutta kömpelö riisitikku sen livahtelemisenkin kanssa on aina ollut vähän niin ja näin. Mutta siis nämä tosiseikat lukuunottamatta olen elänyt ihan samanlaista elämää!)

Sekä Peter Panissa että Edward Cullenissa voidaan nähdä jopa stereotyyppistä mieskuvaa ; Jokin kulttuurissamme pitää miehiä jotenkin typeränä jopa siinä määrin että tätä pidetään odotuksenmukaisena käytöksenä. "Pojat ovat poikia - ja niin ovat monet keski-ikäiset miehetkin." -lausuman hengessä.

Tilanne on sama, mutta hahmot tuovat sentään kontrastia suhtautumisessaan. Peter Pan nähdään aseksuaalisena lapsuutena ja Edward taas kuvataan vaarallisuuteen asti seksuaalisena olentona, jopa saalistajana. Peter Pan edustaa ikuista elämää lapsena pysymisen kautta. Edward Cullen edustaa ikuista elämää kuolleena pysymisen kautta. Ei ole ihme että vain jälkimmäinen päätyi naimisiin.

Ei kommentteja: