perjantai 28. toukokuuta 2010

Eikö se ole kauhean vaarallista?

Jos ihminen kertoo harrastavansa käsipalloa, liikuntaharrastuksen terveellisyys nousee esille. Käsipallo on kuitenkin nopeatempoinen kontaktilaji, jossa käy helposti onnettomuuksia. Jos taas kerrot että harjoittelet miekkailua, ensimmäiset kysymykset voivat liittyä siihen miten se on kovin vaarallista. (Jos aiheeksi ei nouse se, että se on niin väkivaltaista ja turmele harjoittajansa mieltä.)

Toki on selvää että jos toista lyödään metallisella teräesineellä, tässä on kysymys vaarallisesta ja kuolettavasta asiasta. Avainkysymys on tietenkin siinä, että miten toimintaa harjoitellaan ja harjoitetaan. Siinä missä käsipallossa voidaan ajatella että pallo ei pure, jokainen jolle annetaan terästä käteen miettii asiaa toisella tavalla.

Miekkailun harjoittelu ei ole mitään "otetaan miekat ja huidotaan randomisti toista päin". Tämä freeplay on vasta hyvin paljon harjoittaneiden hommaa. Ja heillä on suojuksia tuota tarkoitusta varten. Harjoitella voi vaikkapa yksin, jolloin liikeradan tarkkuutta katsotaan. Ja pariharjoittelussa on usein tekniikan hiontaa, jolloin molemmat tietävät mitä molemmat ovat tekemässä milläkin hetkellä. Ja tässäkin suojavarusteita on keksitty.

Esimerkiksi Windsorin kunniaksi on mainittava että vakavia onnettomuuksia ei ole tapahtunut koko hänen koulunsa olemassaoloaikana - joka on ajallisesti useita vuosia. Toki pieniä ruhjeita voi silloin tällöin tulla. Toki harjoittelu ja harjoitteet on huolellisesti mietitty siten että harrastajat eivät hajoa. Siksi ainakin minä pidän miekkailun harjoittelua hyvin turvallisena. Kunhan se tehdään huolella. Huonosti järjestetty miekkailu sellaisilla henkilöillä jotka eivät ole kypsiä ja vastuuntuntoisia, ja joilla ei ole aavistustakaan mitä ovat tekemässä. Heillä se voisi oikeasti ollakin vaarallista. Älä siis mene sellaiseen!

1 kommentti:

MrrKAT kirjoitti...

Taitaa jalkapallo olla se terveydelle vaarallisin laji ?