lauantai 3. toukokuuta 2014

Rusinat pullasta -Jalovaara


Pirkko Jalovaaran puheista kerätty kooste näyttää että hän haluaa että sairaat menevät ennemmin "Sairaana Jeesus haluaa meidän menevän hänen luokseen mieluummin kuin lääkärin luokse" ja "2. Aik. 16:12" on hänellä lähteenä siitä miten kuningas haki apua lääkäreiltä eikä Jumalalta. Ja tämän vuoksi kuningas ei parantunut. Monia muitakin ihmeellisiä asioita hän sanoo.

Nyt hän on ollut mediakohussa sen vuoksi että hän oli kävelyttänyt ja ihmerukousparannusyrittänyt jalkavammaista. Joka sitten oli päätynyt pyörätuoliin. Jalovaaran kommentti tilanteeseen oli "Minulla ei ole lääketieteellistä koulutusta. En voi mitenkään olla vastuussa väärästä diagnoosista tai siitä, että hän istuu yhä pyörätuolissa."

Pirkko Jalovaaran esirukoilua kuvaakin se, mikä kaikkea ihmerukoustoimintaa. Parantajaksi kuvataan Jumala. Jalovaara ei itse väitä parantavansa. Tämän vuoksi hän vaikuttaa nöyrältä Jumalan toimijalta. Ja ihmiset tukevat Jalovaaraa myös rahallisesti. Nöyryyden vastapainona tuleekin sitten syvä vastuuttomuus. Mikä tietysti sopii paremmin kuin hyvin tämänlaisille vastenmielisille ihmisille.

Ja erikoisinta on, että moni pitää Jalovaaran toimintaa aivan sopivana vain sen takia että kaikki Jalovaaran toiminta on teologisesti korrektia. Että ihme joko tulee tai ei tule. Ja siksi nöyryys ja vastuuttomuus ikään kuin kuuluvat asiaan, eikä ole väärin rahoittaa toimintaakaan. ; Itse pidän tätä asiantilaa vielä vakavampana ongelmana kristinuskolle kuin Jalovaaraa. Se, että tämänlainen toiminta voidaan sovittaa teologian dogmien mukaiseksi kertoo minulle vain siitä että dogmit ovat joko epäeettisiä tai rikki. Ja kumpaakaan ei täydellinen rakastava Jumala voisi tunkea Pyhään kirjaansa.

Jalovaaravideossa ollutta virtsaamisongelma -asiaa miettiessä päätin että osoitan että en ole estynyt ilmaisemaan tunteitani Jalovaaran toimien äärellä.

Ei kommentteja: