maanantai 12. toukokuuta 2014

Proheteroidiotia ; Kuinka parrakas mies järkyttää konservatiivisia arvoja


Olen, onnekseni, välttynyt kuulemasta tämän vuoden euroviisukappaleita. Uskallan sanoa tämän lausunnon kuulematta, sillä en ole mikään ikärajamäärittelijä joka laittaa "Pieni talo preerialla" -sarjaan ja "Ihmemies MacGyveriin" 18 vuoden ikärajan siihen asti kunnes ne uudelleentarkistetaan. Sillä he eivät usko että klassikkosarjasta ja sen sisällöstä voi tietää oleellisen katsomatta sitä. Samoin olen katsonut riittävästi euroviisuja voidakseni vetää tältä pohjalta ennusteita joiden pohjalta sitten olen oman pääni sisällä onnellinen.

On kuitenkin asia jota olen ihmetellyt. Nimittäin Venäjän reaktiot. Muistan nimittäin vielä juuri ja juuri ajan jolloin Venäjä laittoi eurovisuihin sellaisia bändejä kuin t.A.T.u. Joka oli luonteeltaan paitsi homoidentiteettistä, myös sellaista että se tarkoituksella haki "keltaisen lehdistön" huomiota korostamalla tämän homoidentiteetin esiintuomista ; Heidän kappaleensa, nimeltä "Ne Ver', Ne Boys", esikatseluvideota jouduttiin sensuroimaan, koska se sisälsi sen tyyppistä materiaalia, kuin muun muassa tyttöjen suutelukohtaus ja Volkovan masturbointia kylpyhuoneessa. Huhuttiin ja pelättiin että bändin tyttöset myös tekisivät jotain provokatiivista kun lähetys oli päällä. Siitä huolimatta t.A.T.u. esiintyi vuoden 2009 Euroviisuissa väliaikanumerossa. Yhdessä fucking puna-armeijan kuoron kanssa.

Tuon näköinen
mies voi olla vain
epäilyttävä ja iljettävä
Nyt he sitten kauhistelevat tämän vuoden euroviisuvoittajaa, Conchita Wurstia. Heidän paheksunnallaan ei ole rajoja. Tämä on tietysti ollut kauhea paikka monelle hyvälle standardisuomalaiselle. Sillä he haluavat talvisodan hengessä vastustaa Venäjää, mutta toisaalta he eivät haluaisi antaa pikkusormea Sodoman ja Gomorran iljetyksille ja synnille. Moni on tehnyt valinnan niin että he paheksuvat euroviisujen moraalittomuutta. Kun valinnat tehdään näiden kahden välistä, en voi muuta kuin toivottaa heille hyvää onnea elämässään ja arvovalinnoissaan. (Ainakaan taidolla, järjellä ja sydämellä he eivät tule pärjäämään ja kaikille ihmisille pitäisi kuulemma aina toivoa hyvää.)

Jostain syystä hänet esitetään uutisoinnissa uudestaan ja yhä uudestaan parrakkaana naisena. Hän on parrakas nainen, parrakas nainen ja parrakas nainen. Hän on kuitenkin drag queen. Ei transvestiitti. Näiden välillä oleva ero on valtava. Drag queenien eivät mitenkään automaattisesti ole homoseksuaaleja tai koe olevansa "väärän sukupuolen ruumiissa". ; Drag queen on esiintymisrooli. Mies joka pukeutuvat naisen sukupuolirooliin shown vuoksi. Usein drag queenit liioittelevat tiettyjä ominaisuuksia saadakseen koomisen, dramaattisen tai satiirisen vaikutelman. Transvestiiteistä taas eivät pukeudu vastakkaisen sukupuolen rooliin esiintymistarkoituksessa ja tee tästä showta. Wurst onkin aivan itse sanonut että hän ei ole vaihtanut sukupuoltaan, ole transvestiitti.

Sinäkin, Jeesukseni!
Olen elänyt luulossa että konsepti on hyvin tuttu kaikille, sillä esimerkiksi Dame Edna Everage (aka. Madame Edna) -nimellä esiintyvä koomikko Barry Humphries on ollut varsin valtavirtaista ja soveliasta viihdettä jo kauan aikaa. Hänen drag -hahmonsa on ollut huumorin valtavirtaa yli 50 vuotta. Ja Madame Ednaa ei tuomita minään pahana homosaationa ja sen ympärillä ei ole ollut kauheaa kohuamista jossa paheksuntaa paitsi esitettäisiin, niin tätä paheksuntaa ei enää edes rajoitettaisi. ; Euroviisut voitti parrakas mies mekossa.

Tästä voidaan päätellä vain yksi asia. Moni väittää että liberaalimafia löystyttää arvoja ja moraalia ja sensuroi viihdettä erilaisella hyysäämisellä. Näyttää kuitenkin siltä että tältä osin asiat ovat nimenomaan tiukentuneet. Ihmiset pahastuvat asioista joista ei ole pahastuttu ennen. Ja he pahastuvat aivan irrationaalisissa mittasuhteissa ja keksityillä tavoilla. Tämä ilmenee toki myös silloin kun tuohtumus on jotenkin ymmärrettävissä. Minä kykenen ymmärtämään miten joku pahastuu postimerkissä olevasta maailmankuulusta homoikonin kuvasta. Mutta en ymmärrä miten ihmisistä juontuu parissa viikossa sekä homokulttuurin että sadomasokismin erikoisosaajia. Jotka eivät sitten kaiken ehdottoman asiantuntemuksensa avulla osaa erottaa pahojen natsien kokardia hyvien amerikkalaisten sheriffien tunnuksista. Tämänlaista totaalista - lähinnä huostaanottoajatuksia ja huolta sekä sääliä herättävää -  ymmärrystyhjiötä tarvitaan että drag queen muuttuu transvestiitiksi ja mies mekossa taipuu parrakkaaksi naiseksi.

Näyttääkin siltä että sen ylikorostetun homomafian rinnalla on valtava ja vaarallinen ja kooltaan merkittävän prosenttiosuuden sisältävä joukko jota täytynee heidän itsensä valitseman retorisen tien takia nimetä kauniisti muotoon proheteroidiotia. Tämä ihmisryhmä aikaansaa itselleni luonnollisesti pahaa mieltä ja kognitiivista dissonanssia, koska olen heidän tapaansa konservatiivi ja he ihan oikeasti pakottavat minua harkitsemaan sellaisia asioita kuin että olisiko eugeniikka sittenkin muka jotenkin perusteltu ratkaisu, edes lyhytaikaisesti asioita paikkaava, ratkaisu. Tämä on surullista, sillä on vaikeaa ilmaista ja jakaa näitä tunteita niille ihmisille jotka sen ansaitsevat. Sillä välillämme on valtava ymmärryskuilu. Ja mahdolliseti lukutaito. Asioiden riittävä yksinkertaistaminen ja ääninauhalle laittaminen proheteroidiootteja varten taas olisi tuskastuttavaa ja työlästä. Etenkään kun en ole vielä keksinyt miten tavuviivoja vastaava puheenymmärrystä helpottava aputyöväline saadaan puheeseen.


Parrakas nainen? Tälläisiä perusasioita ei pitäisi joutua selittämään edes happivajauksesta kärsiville keskospäästäisille! Toopet! Idiootit!

2 kommenttia:

Jklak kirjoitti...

Heh, itse kun säännöllisesti pukeudun julkisesti hakamaan (ja usein jopa parta ajamatta), olen huomannut että muotoilemasi "proheteroidiotia" todellakin vallitsee. Siitä huolimatta että hakama on housu-vaate, niin sillä ei ole merkitystä.

Tästä saamme entraushaan yleisiin diskriminointi ja kiusaamis- käytäntöihin. Mikään ominaisuus ei sinällään ole toiseuttava ennen kuin se arvotetaan sillaiseksi. Miksi ja miten? Onko pistomiekkailu penetroivaa myös muuten kuin fyysisesti, vastakohta kukkakauppiaaksi ryhtymiselle vai ei. Flanelliruutupaidalle annettavat merkitykset vaihtelevat pin-up kuvastosta, tavalliseen junttiuteen ja dyke-kuormakuski/ metsurin moninaisuuteen. Joka tapauksessa määrittlysääntöjä aina kierretään tai rikotaan . kun se on tarpeen kun halutaan saavuttaa tavoite....

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Kyllä. Tässäkin on toki käynyt niin, että asia on paisunut itsensä yli. Kuten "Suvivirrestä", tästäkin on tullut symboli. Myös seksuaalivähemmistöjen puolella nähdään että tämä olisi jotenkin erityisen hieno ele seksuaalivähemmistöille. Että nyt transsuus on saanut selkääntaputuksen kun eitranssu voitti. (Että "jeesuskristus" heillekin vain..)

Toki se "rapiirin homoustematiikkakin" on tätä samaa. (Siinäkin tekstissäni olikin lopussa maailmankuvallisuutta korostava twist kun ensin toin esiin maskuliinisia heteroseksuaaleiksi miellettyjä piirteitä ja selitin että kenties ne voidaan nähdä homohyveiksi. Eli symbolista voi tehdä päinvastaisen symbolin.) Ja oikeastihan rapiiri ei tietysti ole homojen yksinoikeus.

Samoin, toki varmaan ymmärsitkin, että tätä blogausta ei ehkä kannata ottaa ihan niin vakavasti. Tämä oli sellainen viihteellisempi juttu joka oli tehty enemmän hämäämisen ja ravistelun vuoksi. Sekä siksi että aiheesta tehdyt keskustelut eivät tavallaan enää lainkaan käsittele argumentteja, vaan pelkästään symboleja. Ja tämä on niin raivostuttavaa, että siihen voi vastata enää vain Torsti Lehtisen arvostaman ironian ja huumorin keinoin. Itse lisäsin luonnollisesti välinepakkaan puhtaat valkeat raivot. (Joskus pitää tuulettaa.)