perjantai 23. toukokuuta 2014

Peijakkaan katit ~ paijaiset ja peijaiset koko perheen huviksi ja hyödyksi


Näin kesän aluksi haluan muistuttaa kesäkissa-asiasta. Moni ottaa asian esiin syksyllä, kun on jo liian myöhäistä. On toki helppoa paheksua toimintaa, kun sillä hetkellä konkreettisesti kissat mouruavat ja hiipivät palellen nälkäkuolemaan pienten lasten hiekkalaatikoille. Olen yhden kerran nähnyt kun säälittävässä tilassa oleva kissa on jouduttu lopettamaan ja paheksunta tämän jälkeen on aivan luonteva reaktio. Mutta se on kuitenkin hieman myöhäistä. Sillä ne päätökset joiden seuraus tämä kissa on tehty paljon aikaisemmin. Esimerkiksi juuri näinä päivinä.

Koska ihmiset eivät näytä ottavan opikseen, vaan ottavat suloisia karvakeriä kesäksi, on syytä ottaa se toinen vaihtoehto. Vastuu. Tämä palauttaa asian aiempaan lausuntooni siitä, että kesäkissan heitteellejättäjät ovat sen tason paskiaisia, että jos he ottaisivat oppia Teemu Mäen ns. "kissantappovideosta", niin tämä imitointi olisi heille nousu korkeammalle etiikan asteelle! Että kissa on syytä lopettaa jos sitä ei kesän jälkeen voikaan hoitaa.

Mutta koska tämänlainen on "syyllistävää" eikä siksi "rakentavaa" ajattelin lähestyä ihmisiä nyt. Näin ostopäätöksen läsnäollessa tai lähellä ollessa. Ehdotan että kissasta otettaisiin huvi ja hyöty irti loppuun asti. Vaatimattomana ehdotuksenani on, että kesäkissan lopettamisesta tehtäisiin kesänlopetusrituaali. En toki ehdota että kissat laitettaisiin säkkiin tiilien kanssa ja heitettäisiin järveen. Vaan että ne lopetettaisiin ja loppuruumis olisi sitten kesänlopetusjuhlien ateria.
* Kesäkissaa on yleensä ruokittu varsin hyvin, ja ne ovat kesän aikana kasvaneet niin että ne eivät ole enää niitä pikkuruisia pentuja joina ne ostettiin. Joten ne ovat varsin hyvässä varraskunnossa. Ja näin niiden syömisestä tulisi siirtymäriitti huolettomasta lomailusta takaisin vastuuseen ja työelämään. Kesäkissan kärsimykset vähenevät ja vatsa kiittää, etenkin kun tarjolla on runsaasti herkullisia reseptejä joiden jälkeen lapset voivat kysyä että miksi niitä kesäkissoja otettiin niinkin vähän. Ja ehkä ensi vuonna Missen lisäksi ostetaan Mirri, jotta naapuritkin saavat santsata.
* Lisäetuna on se, että kissassa on muutakin kuin lihaa. Kissan suolia on perinteisesti käytetty esimerkiksi viuluissa. Cat in the hat on tietysti englanninkielinen käsite, mutta kun kissasta tekee hatun, tämä käsite saa jännittävästi uusia merkityksiä ja eloa.

Ei kommentteja: