perjantai 30. toukokuuta 2014

Kehdonryöstäjät

Y by Jenny kirjoitti siitä "Mitä teinityttö haluaa aikuiselta mieheltä?" Hän reagoi MOT:n "Saalistajat verkossa" -ohjelmaan, jonka katsoin itsekin. (Ohjelma joka opettaa sen minkä vartijanakin huomasi. Aina, siis aina, löytyy selitys. Aivan joka kerran kysymys ei ole siitä miltä se verekseltään kiinni jäädessä näyttää.) Tässä asiassa on likimain yksi asiallinen mielipide ja minullakin on se. (Joskin korostan että teinien ja lasten välillä on jonkinlainen aste-ero, jota olisi voinut kenties hieman enemmän korostaa MOT:n ohjelmassa.) Tartun sen sijaan hieman toiseen asiaan.

"25-vuotias mies voi hyvinkin etsiä puhtaasti seksiä ja kiihottumista. Mutta 14-vuotias tyttö etsii rakkautta, huomiota ja hyväksyntää, vaikkei sitä itsekään ymmärtäisi. Tuossa iässä ihminen sukupuoleen katsomatta on niin epävarma ja isojen muutosten keskellä, että hän kaipaa elämäänsä jotain turvaa ja pysyvyyttä. Herkkää, romanttista, nuorta rakkautta."

En toki ole itse koskaan ollut 14 -vuotias tyttö. Mutta se, mitä olen teinitytöistä oppinut heidän käyttäytymistään seuraamalla oppia.
1: Se, mitä minä opin nuoruudessani on se, että teinitytöt nimenomaan ottaa itseään vanhempia poikia aika säännönmukaisesti. Puhutaan että kypsyvät nopeammin. Lisäksi olen viettänyt lukion alkuaikoina hyvin nolostuttavaa aikaa kun 15 -vuotias tyttönen on kertonut masturbointiasioita varsin suorasukaisesti. Seksi ja itseä vanhemmat pojat kiinnostavat melko ilmiselvästi tuossa iässä monia. ; Toisaalta siellä siveämmässä päässä tiedän että mm. opettajiin ihastutaan.
2: Toisaalta tässä on myös sukupuoliodotusajatus, jonkinlainen sukupuolittunut stereotypiointi. Jostain syystä yleisenä kantana on se, että teinityttö ei voi haluta seksiä 20-30v mieheltä, mutta samanaikaisesti pidetään itsestäänselvänä, että 15-vuotias poika haluaisi kovasti seksiä. Ja ei pidetä ollenkaan epänormaalina jos hänen himojensa kohde on vaikka 20-30v nainen. En usko että tässä on niin suuria eroja.

Itselläni on toki "jonkinlainen alitajuinen ikärajamittari" päässäni. Kun tuossa taannoin katsoin omia lukioajan valokuvia, olin järkyttynyt sen ajan tyttöystävistäni. Nyt ne näyttävät ihan pennuilta, ja oli tavallaan järkytys palatakin entiseen mieleensä. Silloin on tietysti ollut suunnilleen samanikäinen. Preferenssit ovat siis selvästi vanhentuneet oman iän karttuessa. Ja siksi esitänkin, että teinitytön haluama seksi on luonnollista ja ymmärrettävää. Mutta sen sijaan 15 -vuotiaasta kiinnostunutta 30 -vuotiasta miestä on vaikeampi ymmärtää.
1: Ihmiset ovat täysi-ikäisinäkin keskimäärinkin ääliöitä, joten miksi lähteä erikseen ja tarkoituksella pahentamaan tilannetta hakemalla gaussin käyrän kypsymättömästä päästä. Tätä argumenttia heikentää tosin se, että en ole ikinä tavannut yli parikymppistä hyvännäköistä sosiaalisesti lahjakasta miestä joka erityisesti hakisi kumppaniaan yläasteen pihasta.
2: Suojaikäraja ei koske sitä että sen iän jälkeen asiat ikään kuin luonnollisesti alkaisivat kiinnostaa. Se, mitä teini tai lapsi haluaa tässä vaiheessa on aivan irrelevanttia. Halukkuus on merkittävä seikka vasta suojaikärajan jälkeen. Tässä logiikka on sama mikä kaikissa ikärajoissa ; Lapset ja teinit eivät aina tiedä mihin ovat ryhtymässä. Aikuisilla on siksi vastuu toimia moraalisesti näissä tapauksissa, ja noudattaa edes lain määräämiä rajoja.
3: Jos teinipoikien seksistä puhutaan vähätellen, on hyvä huomata että seksi on taitolaji molempiin suuntiin. Kolmekymppisellä on sen sijaan masturbointiin tottunut käsi. Sitä taitotasoa on kenenkään kokemattoman teinitytön vaikeaa ylittää.

Kenties pahinta on tietysti se, että tosiasiassa ajatus siitä että teinityttö haluaa rakkautta eikä pelkästään seksiä ja kiihottumista on sinänsä järkyttävä, että sitä ei tavallaan pitäisi tarvita edes kertoa. Tavallaan kyse ei ole siitä ovatko he teinityttöjä, vaan ovatko he ihmisiä. Uskoisin että jollain omituisella tavalla tämä täsmälleen sama sopii niihin teinityttöjä ja sakkolihaa verkossa saalistavillekin. Toisaalta tämän rinnalla on aina ja kaikilla, myös meillä 20-30 -vuotiailla miehillä ; Ihmiset yleisesti eivät vaikuta kiinostuneita toisista ihmisistä henkilöinä vaan jonkinlaisina välineinä. Puolison ulkonäkö painaa myös naisille, joten kyllä hekin jossain määrin painottavat sitä toisen ihmisen runkkualustapuolta. Ongelma on tältä osin enemmänkin systemaattinen kuin jotain joka kohdistuisi erityisesti teinityttöihin.

Kirjoittaja välittää 14 -vuotiaista tytöistä ja kiertää siksi heidät kaukaa. Tosin niin hän kiertää kaukaa paljon muitakin ihmisiä.

4 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Jostain luin joku aika sitten, että ammattikouluissa nuoret pojat kähmivät ja raiskaavatkin tyttöoppilaita opettajien siihen puuttumatta.

Tapasin yhden vastikää ammattikoulunsa käyneen ja todistuksen saaneen tytön ja lysyin häneltä, onko se totta. Hän oli vilpittömän hämmästyneen näköinen ja sanoi, ettei ole kuullutkaan semmoisesta.

Liisu kirjoitti...

PS. en lysynyt vaan kysyin :D

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Kuulostaa hitusen epäuskottavalta kyllä. Joskin tuntuu että jonkinlaista klähmintää katsottiin minun kouluaikana siinä vanhemmassa polvessa läpi sormien siinä hengessä että "pojat ovat poikia".

En sitten tiedä miten nykyään pelittää tai ei. Puolisoni on tosin ATK -opettajana ollut ja sanonut että pornoa tykätään katsoa koulun koneilla joka oppitunneilla. Että ei se ihan kaunista ole meno.

Mutta kun aikuiset toimii näin, tiedetään että mielikuvat painavat paljon. Rikoksen uhriksi voi tosiaan jäädä, ilman että saa apua, riippuen vähän siitä mitä sukupuolta sattuu edustamaan.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Mutta tosiaan siinä MOT -dokumentissa laittoivat lähinnä profiileja nettiin ja yrittivät olla provosoimatta aktiivisesti kohti seksiä. Ja kaikenlaista löytyi aika helposti. Ei kyllä hämmästyttänyt tämä.