lauantai 24. marraskuuta 2012

Pieni ajatus krapula -aamujen ratoksi

Ihmisten muisti on vähän kuten matka menneisyyteen, jonka avulla yritetään ennustaa elämänkulkua tulevaisuudessa. Muistille tyypillistä on se, että sitä ei ole. Ihmiset unohtavat asioita ja muistavat vähemmän.

Yleensä ihmiset muistavat asioita kahdella pääsäännöllä; Ihmiset muistavat suuret tapahtumat, kuten häät ja hautajaiset. Tavallisista asioista ihmiset muistavat mukavat. Siksi lapsuuden kesistä muistaa aurinkopäivät ja konservatiiveista ennen oli kaikki paremmin kuin olikaan.

Ikävissä asioissa ihmiset muistavat yleensä vain katastrofit. Mutta ne he muistavatkin sitten todella hyvin.

Katastrofeista puhuttaessa ihmiset yleensä oppivat säikähdyksistään hyvinkin nopeasti. Sanovat että evoluutio on meihin ohjelmoinut sen, että vaaran paikat on hyvä oppia nopeasti ettei mene uudestaan ja toistuvasti itseään vaarantamaan. Näin tapahtuukin käytännössä aina ja ilman poikkeuksia.

Sitten on tietysti krapula. Krapula -aamuna ihminen on tuskainen ja hänessä on pahimmillaan vahva kuolemantunne joka muuntuu pahimmillaan kuolemanpelosta kuolemantoiveeksi. Tällöin ihminen lupaa helposti että ei tee tätä enää koskaan toiste. Että tämä on tässä ja virheestä on opittu. Olotila on aivan katastrofaalisen kamala.

Mutta muistaako ihminen tätä kuolemantunnetta kun lähtee seuraavan kerran baariin? Ei muista. Muistaa vaan että karaokessa oli mukavaa laulaa humalassa väärin. Kauheaa on sellainen laulu kuunnellakin. Niin että ei enää "Populukseen". Ei ikinä. Ei vaikka portsari ja omistaja poistaisi sen porttikiellon! Epämusikaalisen rääyntänsä vuoksi kammottava holoferneen pesä on tämä Sörnäisten kuuluisa karaokebaari! Että ei jalallakaan sinne enää, edes vain voidakseen potkaista portsaria perseelle! Ei enää ikinä! Paitsi ensi kerralla.

Tämä teksti on kirjoitettu firman pikkujoulujen jälkeen. Aivan sattumalta kyseinen firma on samassa korttelissa em. karaokebaarin kanssa. Kaikki yhteydet eläviin, kuolleisiin tai fiktiivisiin henkilöihin ja paikkoihin ja muihin vastaaviin ovat kuitenkin miltei täysin mielikuvituksen tuotetta.

Ei kommentteja: