sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tärkein argumentti samaa sukupuolta olevien avioliiton hyväksymiselle

Kansalaisaloitteen kautta esille noussut lakiehdotus samaa sukupuolta olevien avioliitosta meni eduskuntaan. Olen ollut asiassa mediahiljaisuudessa, sillä asiaan liittyi hyvin kliseistä keskustelua. Ja riittävästi. On ahdistavaa seurata sivusta keskustelua joka on jo nähty. Ja päätin olla seuraamatta asiaa.

En yksinkertaisesti kestä maailmaa jossa Niikko demonstroi homoseksuaalien avioliittoon liitettyjä uhkakuvia. Kun usein pelotellaan että homojen avioliitto estää lasten syntymistä ja että kukaan ei mene heteroavioliittoon, Niikko näyttää miten jo ajatus homoseksuaalisuudesta saa hänet nukkumaan jossain muualla kuin vaimonsa vieressä. Mutta mitäpä muutakaan voisi odottaa mieheltä joka lausunnossaan sanoo että "Lainsäädännöllä ei tule luoda sellaisia tilanteista, jossa lapselta viedään oikeus isyyteen ja äiteyteen." (Ei siis "oikeus isään ja äitiin".)

Oli tehtävä ratkaisu. Se oli joko mediahiljaisuus tai naamani ei kestä sitä kättä joka siihen toistuvasti läimii, hermoromahdus ja sotkuinen itsemurha silkasta myötähäpeästä. (Eikä se kannattava puolikaan millään luovuudella ja uusilla argumenteilla ja muulla vastaavalla yllättänyt.)

Sillä tärkein argumentti homoseksuaalien avioliiton kannalta ei ole se, voiko ihminen lisääntyä kenenkin kanssa. Sillä avioliittoa ei koskaan ole pidetty lisääntymisyksikkönä. Luonto ja biologia opettaa että ihminen voi lisääntyä muidenkin kuin aviopuolisonsa kanssa. Suuri määrä lapsista näyttää yllättävissä määrin esimerkiksi postimieheltä. Spermapankissa käyvä lesbo ei eroa mitenkään luonnosta joka itse asiassa opettaa että lisääntymiseen tarvitaan siittiö ja munasolu.

Tärkein argumentti homoseksuaalien avioliiton kannalta on se, että kun lainmuutos saadaan tehtyä, asiasta vääntäminen loppuu. Ei tarvitse enää kuunnella tätä kliseesoppaa. Jos laki ei mene läpi, sitä taatusti yritetään uudestaan. Jos laki menee läpi, paheksujat eivät saa huomiota ja kiinnostusta ja heidät "vaietaan kuoliaaksi". Huomio siirtyy johonkin toiseen aiheeseen. Toki tämäkin kliseytyy, mutta se on sentään aluksi älyllisesti innostavaa ja kiinnostavaa.

Ei kommentteja: