keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Nuorisopilli

Koira kuulee tuhatkertaiseksi nopeutetun
Hector Berliozin "Songe d'une nuit de sabbat"'n.
Terve ihminen kuulee tässä korkeintaan tinnituksen.
Koira siis kuuntelee turmeltua rappiomusiikkia.
Terve ihminen ei.
Koirapillin funktio on se, että se ei päästä ääntä mutta päästää. Koirat, kuten monet evoluution alemmilla portailla majailevat otukset, kuulevat korkeampia ääniä kuin ihminen. Ja pilli on niille vinkunaa vaikka tavallisen ihmisen korviin ei kuulu mitään.

Tämänlaatuinen ajatus voidaan soveltaa. Innovatiivisesti. Voitaisiin kehittää nuorisopilli. Nuoriso, johon suhtautumisessa hyvin tavallisena propositiona on liittää heidät jonkinlaisiksi eläimiksi rinnastettavaksi alemmaksi olennoksi, kuulee korkeampia ääniä kuin hyvät keskiluokkaiset ja keski-ikäiset ihmiset. Siksi nuoriso esimerkiksi kuulee heinäsirkkojen ääniä, kun taas vanhemmilla heinäsirkkojen ääni putoaa kuulokäyrältä.

Siksi voitaisiin kehittää nuorisopilli. Tämä olisi hyvin hyödyllinen innovaatio, sillä tunnetusti nuorisolla on tapana maleksia ja norkoilla ostareilla. Moni kokee tämän häiritsevänä ja haluaisi että nämä työtävieroksuvat hampuusit ja muut rappio-olennot menisivät muualle. Heitä on kuitenkin joskus vaikeaa ja rasittavaa häätää ilman että tästä olisi vaivaa ohikulkijoille.

Esimerkiksi jos nuorisolle huutaa niin muutkin häiriintyvät. Jos niitä pamputtaa, jonkun kunnon asiakkaan käsilaukku saattaa tahrautua. Onkin kaikille parasta asennuttaa huippuedullinen kotimainen innovaatio jokaiseen kauppakeskukseen. Kun ostoskeskuksen portilla - tai mikä parempaa siihen johtavilla teillä - on asennettuna nuorisopilli joka huutaa 160 desibelin voimakkuudella, niin terve kunnon ihminen ei kuule mitään mutta lökäpöksyille pilli huutaa julman kovaa.

Tämänlaiselle olisi varmasti kysyntää! Etenkin kun ihan kotimainen innovaatio! Tällä keksinnöllä varmasti saadaan Suomen tuottavuus kuntoon.

3 kommenttia:

Tom Kärnä kirjoitti...

Mutta onhan klassinen musiikki keksitty jo aikaisemmin. *<:)

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Ja modernismi.

se kissa kirjoitti...

Törmäsin internetissä wikissä ultraäänikaiuttimen tapaiseen ratkaisuun, jotenkin siinä kovalla ultraäänellä saatiin aikaan normaalia ääntä, 1 haittapuoli oli että se UÄ itsessään sai päänsärkyä tms oireita vaikka se ei kuulunut varsinaisesti. Tuskin on haitatontakaan. Siis vanhemmat kammoaisi jos UÄ tai >16kHz volyymi liian kova.