keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Syyt ja selitykset

Aborttikeskustelu on siitä erikoinen aihe, että siinä ylikorostuvat tietyt piirteet. Karkeasti sanoen;
1: Liberaali puoli joka kannattaa aborttia valintana korostaa aborttitilanteessa raiskauksia ja sosiaalisia syitä.
2: Konservatiivi puoli josta abortti on murha taas korostaa että abortti johtuu nuorten holtittomasta ja epäsiveästä käyttäytymisestä ja esiaviollisista suhteista.

Kuitenkin esimerkiksi Suomessa yksittäinen "yliedustuspiikki" abortin kohdalla on kuitenkin pikkuvauvojen vanhemmissa. Yhdeksi syyksi nähdään se, että imetys nähdään raskauden suojana ja toisaalta hedelmöityshoitojen jälkeen toinen vauva voi livahtaa ensimmäisen perään ikään kuin vahingossa ; Eli moni vanhempi hakee aborttia juuri silloin kun se ei sovi kumpaankaan ylläolevaan skeemaan. Pikkulasten äidit ovat yleensä sosiaalisesti sellaisessa tilanteessa että rahat eivät ole tiukalla. Kun sen ensimmäisenkin lapsen pystyy hoitamaan. Toisaalta tässä vaiheessa ollaan useammin myös aviossa ja nimenomaan tiedetään sen vauvan arvo ja ihanuus perheessä.

Tämänlaisia seikkoja unohdellaan lähinnä sen vuoksi että tosiasiassa juuri kukaan ei puhu aborteista abortteina. He puhuvat aborteista ideaaleina. Ideologia jossa ihminen on teoretisoitu abstraktiona ja joka on typistetty oman maailmannäkemyksen ihmisteoriaan ja tästä on tehty kaikenkattava stereitypia on se jolle asiat rakennetaan. Tässä unohtuu ihminen teorian takana.

Aborttikeskustelu ei ole arvokeskutelu vaan ideologiasota. Sitä käyvät ihmiset jotka haluavat "olla oikeassa" ja kannattaa "Yhtä Tosi Ideologiaa".

Ei kommentteja: