keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Patentti nro 16

Keksintöjen äiti on tarve ja hankaluus, ei nerous.

Tuli vaan mieleen, että miten kadulla kävely on vaarallista. Ruuhkassa ihmiset törmäilee. Autot pöllyttää soraa joka voi naksahtaa ja haavoittaa. Kaikenlaista riesaa odottaa esimerkiksi lumen sulettua paljastuvan asfaltin yllä.

Siksi olisi kätevä kantaa suojaseinää, kuin roomalaisaikaista kilpeä, isoa scutumia. Mutta menee kilven sivuista kuitenkin läpi tönijä ja kivensiru, niin on varminta mennä kilpikonnakoppiin eli tehdä saman tien kilpi(konna)laatikko, yhden miehen testudo. ; Silloin on suojassa projektiileilta sirpaleilta vaikka nämä yrittäisivät kuinka salakavalasti osua sokeasta kulmasta silmäkulmaan.

On kuitenkin hankala tämä laatikko, kun kokeilin. Turvallisuus heikeknee kun ei näe läpi niistä kilvistä. Joten pitäisi laittaa yläosaan läpinäkyvää peiliä jotta näkee läpi. Näin ei kompastele ojaan tai saa sakkoja punaisia valoja vasten kävelystä. Mutta siltikin on painava kuljettaa tätä kilpilaatikkoa, kun on monta kilpeä siinä ja niiden kaikkien samanaikaan kantaminen. Joten on hyvä laittaa pohja ja moottori kuljettamaan laatikkoa. Pyörillä mennessä ei käsi rasitu. Ei enää tarvitse kävellä eikä jalatkaan tomuunnu.

Samalla laatikosta saa vähän isommankin. Lisäksi vapautuminen kävelystä mahdollistaa istumisen. Ja jos suurentaa laatikkoa, niin laatikkoon voi siis laittaa sisälle vaikka pienen sohvan. Voit suojata kaveriskin ; Yksi kilpilaatikko ja kaksi suojattua! Kävelyssä jalat on kuitenkin ohjaukselle käteviä ja moottorointi estää tämän. Siksi pitää laittaa jokin ohjauslaite. Esimerkiksi ohjauspyörä on kätevä. Sillä voi huristaa ympäri kaupunkia.

Tämänlaiselle tuotteelle on selvä kysyntä koska se on syntynyt konkreettisesta tarpeesta, arjen ongelmista joissa moni varmasti pinnistelee joka päivä. Tämä inventio ratkaisee nämä ongelmat - ja huolehtii siitä seuraavista lisäongelmistakin, jolloin lopulta ei vaihdeta ongelmia toisiin ongelmiin vaan saadaan valmis, loppuun asti reflektoitu ja kehitetty tuote.

Kannettava henkilökohtainen kilpisuojus johon saa kaverin mukaan on selvästi ainutlaatuinen, ennennäkemätön konsepti. Tällä tienannee miljoonia!

Ei kommentteja: