torstai 6. elokuuta 2009

Bindin dynamiikkaa kuvaesimerkein.

Jos minun pitäisi opettaa jostakusta "nopeasti niin hyvä miekkamies kuin mahdollista", opettaisin tämän. (Tietenkään kukaan ei halua olla "nopeasti niin hyvä miekkamies kuin mahdollista." Jokainen haluaa olla mahdollisimman hyvä ja se vie aikaa.)

Bind on tilanne, jossa miekat kohtaavat. Tämä on erittäin yleinen tilanne. Se, että toisessa näkee aukkopaikan ja iskee siihen ilman teräkohtaktia vaatii hyvää pelisilmää, joten jos tehtävänä on nimen omaan nopea pikakurssi, on siksi viisainta ottaa lähtökohdaksi se, että iskut risteävät. Lisäksi bindin hakeminen on intuitiivista. Ihminen tekee sitä miltei automaattisesti. Se on perustaltaan toki "miekan lyömistä miekkamiehen sijaan", eli "hemmetin tyhmä teko", mutta tästä voidaan jatkaa, ja tämä lopettaa sen perusluonteen ja muuttaa sen. Silloin prosessi muuttuu miekkamiehen lyömiseksi torjunnan kautta.

Suoraa vastaiskutekniikkaa torjunnalla en myöskään opettaisi, koska se vaatii myös hyvää pelisilmää. Siinähän toisen isku otetaan vastaan niin että toisen terä päätyy oman väistin lähelle tai suorastaan väistille, ja sitten oma terä lyödään toisesta sisään ja tämä tehdään yhdellä liikkeellä.

Bindissä miekat kohtaavat. Tässä on periaatteessa (sinun kannaltasi) kaksi vaihtoehtoa. Joko toinen pistää tuohon kohtaamiseen painetta tai sitten hän ei laita. Tästä saadaan pääperiaatteet näyttävä kuva:Eli jos toinen pistää painetta, tulee joustaa ja iskeä miekan peräosalla ja jatkaa siitä. Muuten taas kannattaa toisen miekka vain kiertää (olipa hän sitten vain vetämässä miekkaa takaisin uuteen iskuun, tai muuten vain pitämässä taukoa.) Kun tämän tekee ripeästi, homma toimii melkoisen hyvin. This part is not rocket science. Sen oppii välttävälle tasolle parissa tunnissa. Sen hienosäädön tasolle hallitseminen sitten vie tietysti todella paljon enemmän aikaa.

Ei kommentteja: