torstai 23. toukokuuta 2013

Kameli - tuo aavikon vaiva

"Camel" -tupakka -askin kannessa on kameli. Eläimen käyttämistä nimisessään tupakassa on kritisoitu. Päämoite johtuu siitä että kameli on liian sympaattinen tuotteeseen. Että tekee mieli polttaa tupakkaa koska kameli - juurikin monien tupakoitsijoiden tapaan karseanhajuista limaa sylkevä pahatapainen ruma elukka - on "liian sympaattinen". He ovat väärässä.

Beduiineilla on tiemmä myös kameleihin liittyvä sätkätemppu joka liittyy kameleihin. Ja beduiinit, vaikka muuten olisivat vaikka mitä oppimattomia luonnonlapsia, niin jos he jostain tietävät niin kamelista.

He käärivät kamelille sätkän ja kamelit tykkäävät poltella. Ja jos kamelille antaa tupakan, se ei halua antaa sitä pois. Kamelit eivät ole hyviä viestijöitä, mutta tämänlaisissa asioissa ne ovat mestareita. ; Kuulemani mukaan beduiinit antavat kameleille poltettavaa koska tämä saa kameleille janon ja ne juovat enemmän. Tämä auttaa keitaalla ollessa, ja kameli pärjää sitten pidempiä aikoja aavikolla. ; Beduiinien sekoituksessa on usein mukana hassista. Ainut ongelma tässä tempussa on se, että jos poltettavaa antaa liikaa, kameli ei lähde mihinkään, joten annostuksen kanssa on oltava tarkkana.

Joka tapauksessa olen päättänyt että haluan olla seuraavassa elämässäni kameli.

Ei kommentteja: