sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aita

Sen lisäksi, että se on koristeellinen alueraja,
se on myös yhteenhitsattu rivi keihäitä.
Aidat ovat kulunhallintaa ja liikkumisen esteitä. Suomessa tyypillinen tapa ratkaista aitaamisongelma perustuu laiskuuteen. Aidoista ei tehdä ylitsepääsemättömiä, ja luotetaan että ihmiset laiskoina kiertävät aidat sen sijaan että menisivät niiden yli. Lontoon vierailulla huomasin, että britit taas harjoittavat mielellään sitä, että aita on todellakin este.

Sotatilavertaus siitä, että "kotini on linnani" muuttaa muotoaan jos katsoo brittiläisiä aitoja. Niiden päällä saattaa olla mutkikkaitakin terähelvettejä. Näiden löytäminen ei ole vaikeaa, ja usein jo parin korttelin väistäminen aivan tiiviimmiltä turistialueilta johtavat aidattuihin alueisiin. Muuallakin tulotason ja alueen kalleus vaikuttaa lähinnä näiden aitojen käyttömateriaaliin ja koristeellisuuteen. Vaarallisuudesta luovutaan viimeisenä.

Laiskuudella ei enää ole oikeastaan mitään tekemistä koko asian kanssa. Tahtotila ei ratkaise, koska siltä varalta britti on ladannut koristeelliseen tai vähemmän koristeellisen liikkumisesteensä ylle jotain joka vahingoittaa kaikkea elävää voimaa joka sen yli kulkee.
Tervetuloa autokorjaamoon!

Ei kommentteja: