maanantai 19. tammikuuta 2009

Skandaalilehden polttaminen vahvistaa ilmastonmuutosta.

Jos sademetsässä kaatuu puu vaikka kukaan ei tunnusta sitä kaataneensa, murskataanko siitä painoalusta tarinoille, joissa hyvänä tarjouksena myydään eläviä eläimiä yksilöhintaan ja kuolleita kilohintaan? (Ei toisin päin.)

P1: Aika, jona jokainen syntynyt lapsi on väestönkasvua eli "keskeinen uhka ja kestävän kehityksen este." Mutta lehdessä oli hyvä tarjous joten kakarat hankkikoot omat luonnonvarat. Luomuruoka on kalliimpaa kuin tavallinen koska sen syöminen kaikkien etu. (Yritys hyvä mutta huono.)

P2: Aika jona lehden ensimmäisillä sivuilla tärkeimmät uutiset, epäreilun kaupan halvat omenat ja viimeisillä sivuilla on kuolinilmoituksia. Niissä ihminen ikävän kohde jota ei myydä kilohintaan. Kun omaansa ei näe, ne tuntuvat keinotekoisilta ja epäajankohtaisilta vaikka ei olisi väärässä vaan tavoitetilassa: edellä aikaansa. "The reports of my death are greatly exaggerated." (Tarvittiin Nietzsche sanomaan"Jumala on kuollut", Jumalaa ei tarvittu sanomaan "Mark Twain on kuollut".)

P3: Aika jona olemassaolo on myydyksi tulemista ja kynä miekkaa mahtavampi. Yritys hyvä, mutta huono koska esiaurojen sijasta käytössä siviilihakuiset ohjukset joita välittävät uutiset välittämättä. (Ja kynääkin mahtavampi on ignoraatio joka toimii kuin vuorisaarna ; vahvistuu kun kokee itsensä aseettomaksi "oheistappioiden" edessä.)

V: Paperia painetaan, mutta ketään ei kiinnosta.

Ei kommentteja: